El cap dels Mossos d’Esquadra assegura que el cos manté un nivell òptim de seguretat a la Garrotxa tot i el repunt de delictes de les últimes setmanes

El cap dels Mossos d’Esquadra assegura que el cos manté un nivell òptim de seguretat a la Garrotxa malgrat el repunt de delictes de les últimes setmanes. Manifesta que els dos incidents amb armes de foc són puntuals i han anat succeïts d’una ràpida actuació policial. Treballen per acabar amb la punta de robatoris i manifesta que els que van acompanyats de violència, com el de Castellfollit, no són propis de delinqüents garrotxins. Considera positiu el projecte del Consell Comarcal per instal·lar càmeres a les carreteres.

Al programa Pros i Contres, el cap dels Mossos d’Esquadra, Blay Ortiz, ha manifestat que els dos incidents succeïts a Olot en menys de tres setmanes en què es va acabar disparant una arma de foc són puntuals tot i que malhauradament han coincidit en el temps. Assegura que en els dos casos la policia va actuar amb celeritat. La investigació continua oberta en ambdós casos i la policia rastreja l’origen de les armes adquirides de forma il·legal. No es descarta cap hipòtesi, ni tan sols la possibilitat que puguessin haver estat adquirides a la comarca.

En les darreres setmanes hi ha hagut un cert repunt de robatoris a domicilis. Al sector residencial comprés entre el pont de Cal Russet i el Parc de les Mores consten diverses entrades a domicilis en l’últim mes. Blay Ortiz ha explicat que es tracta d’un sector poc transitat i per això ha estat objecte de robatoris, però els Mossos hi han activat un pla de patrullatge que ha donat bons resultats.

En el robatori de dijous passat a Castellfollit de la Roca, els lladres van fer ús de la violència. Van lligar i colpejar l’home que viu en aquesta casa. Ortiz manifesta que aquest modus operandi no és propi dels delinqüents garrotxins, i que ja compten amb una línia d’investigació. És per això que el cap dels Mossos d’Esquadra considera positiu el projecte que el Consell Comarcal planteja consistent a instal·lar càmeres de seguretat a les carreteres que controlin les matrícules dels vehicles.

Blay Ortiz ha explicat que el cos respon al grau d’alerta 4 antiterrorista amb una major vigilància en actes amb una alta concentració de persones, com les Festes del Tura o la cavalcada de Reis, i ha manifestat que no existeix un risc concret de terrorisme jihadista o wahabista a la comarca.

El cap dels Mossos d’esquadra de la Garrotxa considera que l’Àrea Bàsica Policial compta amb la plantilla, la dotació i els sectors de patrullatge necessaris per mantenir un bon nivell de seguretat respecte de la mitjana catalana. Ho avala la ràtio de delictes succeïts a la Garrotxa. Ortiz ha explicat que el 2015, quan hi va haver un repunt de robatoris en establiments comercials, el nombre de delictes va ser de poc més de 30 per cada 1.000 habitants, la meitat de la ràtio mitjana de delictes soferts al global de Catalunya.

Notícies relacionades: 
– Els Mossos d’Esquadra detenen a un dels implicats en la baralla de la plaça Catalunya d’Olot per tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes
– Una baralla en un bar d’Olot acaba amb un ferit i un tret amb arma de foc

x