El Museu de la Garrotxa renova la seva exposició permanent per primera vegada després de la seva obertura l’any 1986

Des de la seva obertura l’any 1986, el Museu de la Garrotxa no havia tancat mai per reformes fins aquest dilluns. El museu romandrà tancat fins el 25 de febrer per remodelar l’exposició permanent. A partir de llavors, els visitants podran gaudir d’un espai més diàfan i accessible. A més, es renovaran els plafons i continguts i es presentaran noves obres, tant del fons del museu com de col·leccions particulars.

El Museu de la Garrotxa va tancar aquest dilluns per reformar la seva exposició permanent i repensar el discurs museogràfic de les sales. A partir del 25 de febrer, quan es reobrin novament les portes, es podran veure noves peces del fons del museu. Les obres més importants es mantindran, tot i que algunes peces es guardaran al fons del museu. En canvi, es podran veure obres fins ara mai vistes. Les peces que s’incorporaran s’emmarquen, com la resta d’obres, dins del patrimoni artístic i històric dels últims dos segles de la comarca.

L’objectiu de la remodelació és millorar la presentació de les obres, pintar tots els espais i fer-los més diàfans, canviar els plafons informatius i renovar els seus continguts. També es facilitaran espais de descans per fer el recorregut més accessible per a tothom i s’introduiran racons per als més petits. El museu també disposarà de connexió wifi perquè, a través de l’aplicació ‘Visitmuseum’, els usuaris puguin adquirir informació complementària de les obres.

La remodelació del museu costarà 26.000€. La xifra també inclou el cost de la sortida d’emergència, que també es farà aquest mes. El dissabte 25 de febrer a les 12 h del migdia es presentarà a tothom el nou Museu de la Garrotxa.

Notícies relacionades:
– ‘Apel·lació a la pedra’ tanca l’Any Blay al Museu de la Garrotxa
– Programen més de 200 activitats en la nova temporada cultural olotina on destaca el tancament durant un mes de la Sala Permanent del Museu de la Garrotxa