El Servei de Català d’Olot-La Garrotxa i l’Hospital d’Olot publiquen una guia lingüística de català i salut

L’objectiu de la publicació del Servei de Català i de l’Hospital d’Olot és oferir una eina de consulta als professionals del món sanitari. La guia es penjarà als respectius webs. Des del 2009, el Servei de Català i l’Hospital d’Olot tenen un conveni de col·laboració.

El Servei de Català d’Olot – La Garrotxa i l’Hospital d’Olot publiquen una guia lingüística de català i salut. La guia, que consta de més de 70 pàgines, vol ser una eina de treball i de consulta per aquelles persones que treballen a l’hospital i dins del món sanitari. El document marca com redactar texts correctament i explica convencions ortogràfiques, com l’abreviació d’elements químics, l’ús de les majúscules o la citació d’estudis i llibres. També especifica i diferencia els diversos tipus de documents de l’àmbit sanitari. La idea i part del material de la publicació s’han pres de la guia que va treure el Centre de Normalització lingüística del Vallès Oriental per a l’Hospital de Sant Celoni.

Fa anys que el Consorci per a la Normalització Lingüística i l’Hospital d’Olot van signar un conveni de col·laboració. Des del 2009, han organitzat sessions informatives per a voluntaris, aules de conversa, exposicions i una biblioteca ambulant.

x