La Fundació La Fageda s’encarregarà del manteniment dels espais verds d’Olot, almenys, quatre anys més

La Fundació Fageda s’encarregarà del servei de jardineria d’Olot, tot i que no es una novetat, ja que ho fa des de finals dels anys 90. Va ser l’única empresa que es va presentar al concurs de l’Ajuntament. L’equip de govern es mostra satisfet amb la tasca de la Fundació i el seu programa d’inserció laboral i per això, diuen a l’oposició que no volen municipalitzar aquest servei.

L’Ajuntament d’Olot va adjudicar el passat mes de novembre el servei de jardineria de la ciutat a La Fundació La Fageda. Les empreses que es presentessin al concurs havien d’incloure un projecte per a la inserció laboral. La Fageda Fundació, que des de finals dels anys 90 que s’encarrega d’aquest servei, va presentar l’única proposta. El contracte ha entrat en vigor el 2017, té una durada de 4 anys i amb la possibilitat de pròrroga per 2 anys més. Es tracta d’un import de més de 384.546 euros anuals.

Els treballadors de la Fundació La Fageda s’encarregaran, sota la supervisió del Consorci SIGMA, de la sega de gespa, la poda dels arbres i de la plantació de flors a parcs, entre d’altres tasques. En total, una vintena de persones treballaran per la millora de més de 86 hectàrees d’espai verd. L’equip de govern de la ciutat es mostra satisfet amb la tasca de la Fundació i el seu programa d’inserció laboral per a persones amb discapacitat. Per això, diuen a l’oposició que no volen municipalitzar aquest servei.

La jardineria és una de les seccions del Centre Especial de Treball de La Fageda, que es va crear el 1984, i que ofereix feina a persones amb disminució psíquica o trastorns mentals de la Garrotxa amb l’objectiu d’integrar-los socialment.