La Generalitat proposa un concurs per construir les variants des de bracons fins a l’AP-7 i l’Ajuntament d’Olot proposarà a Foment una solució per a l’Hostal del Sol

L’Ajuntament d’Olot ha confirmat la proposta que la Generalitat ha fet per al finançament de les variants d’Olot, la Vall d’en Bas i les Preses. La proposta consisteix a obrir un concurs perquè una empresa privada construeixi i finenciï en un primer moment la infraestructura.

El consistori olotí ha confirmat la proposta de la Generalitat per obrir un concurs i que sigui una empresa la que s’encarregui de la construcció de les variants de la C-37 fins a Olot. Posteriorment, la Generalitat retornaria la inversió feta per l’empresa amb fons públics. L’alcalde d’Olot confia en què el Govern català pugui tirar endavant aquesta proposta i arribi el finançament per a una infraestructura que l’Ajuntament considera prioritària.

Amb el projecte de connexió amb els túnels de Bracons solucionat a través de l’acord arribat amb la Generalitat i els alcaldes de la Vall d’en Bas i de les Preses, l’alcalde mira ara de solucionar els punts més complexos del tram de la variant d’Olot de titularitat estatal. Dimecres es reunirà a Madrid amb càrrecs del ministeri de Foment per portar-los un esbós de proposta perquè la futura variant no separi l’Hostal del Sol de la resta de la ciutat.

La proposta que l’alcalde durà dimecres al ministeri de Foment també compta amb un esbós de solució per a l’enllaç de la variant d’Olot amb la carretera de la Canya. El ministeri de Foment haurà de pronunciar-se sobre aquestes propostes, així com sobre les al·legacions al projectes presentades fa més d’un any per diverses institucions, partits, empreses i entitats de la Garrotxa, abans de presentar un projecte de construcció definitiu.

Notícies relacionades:
– La Generalitat i els ajuntaments acorden l’impuls d’un nou estudi informatiu per a la variant de la Vall d’en Bas i les Preses