L’èxit del programes ocupacionals porta a l’Ajuntament d’Olot i al Servei d’Ocupació de Catalunya a continuar amb la 5a edició

Es tornen a iniciar els programes ocupacionals per a joves. Els bons resultats de l’any passat han dut a l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa a reprendre aquesta iniciativa que busca donar formació i/o ocupació a 39 joves.

Aquest mes de gener s’han posat en marxa dos programes ocupacionals dirigits als joves de la Garrotxa, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofiançats pel Fons Social Europeu. Per una banda, hi ha el programa FEM OCUPACIÓ PER A JOVES, que ofereix formació i contracte a 10 joves d’entre 18 i 29 anys amb estudis d’ESO. Encara queden 19 places per a empreses que es vulguin acollir al programa i que tinguin una oferta de treball. En el procés es realitza una selecció de joves en funció de la demanda de l’empresa i es forma al candidat segons el lloc de treball per garantir l’adaptació. L’empresa es podrà beneficiar d’una subvenció per a la contractació del jove durant un període mínim de 6 mesos.

D’altra banda, el programa JOVES PER L’OCUPACIÓ s’adreça als joves entre 16 i 24 anys que no han finalitzat l’ESO o que, tot i tenir-lo, no han seguit estudiant. Aquí s’ofereix suport, tutorització i orientació laboral al jove, de cara a aconseguir l’ESO i adquirir coneixements professionals en la indústria alimentària o manteniment, a més de pràctiques en empreses. Si l’empresa contracta algun dels joves per un mínim de 6 mesos, obté una subvenció per part del Servei d’Ocupació de Catalunya. Per a aquest programa s’ofereixen 20 places. En total, els dos programes permetran formar i donar treball a 39 joves de la comarca.

Notícies relacionades:
– El Consell Comarcal de la Garrotxa ha contractat sis joves en el marc dels programes de garantia juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya
– Olot impulsa el programa ‘Fem ocupació per a Joves’ destinat a aturats de 18 a 29 anys