Lluís Guinó deixarà dissabte la direcció del PDeCAT al no poder acumular més de dos càrrecs segons els estatuts del partit

Lluís Guinó deixarà la cúpula del Partit Demòcrata Europeu Català. El besaluenc abandona la direcció pel règim d’incompatibilitats que marquen els estatuts de la formació. Guinó mantindrà els càrrecs d’alcalde de Besalú i diputat al Parlament de Catalunya.

Fa mig any que va néixer el Partit Demòcrata Europeu Català, fruit de la refundació de l’antiga Convergència, i amb el naixement del partit també va ser escollida mitjançant primàries una llista dirigent integrada per dotze persones. Entre aquests, quatre abandonaran el càrrec directiu sis mesos després: són Elsa Artadi, Montserrat Candini, Albert Batet i el garrotxí Lluís Guinó. Ho fan per incompatibilitat dels seus càrrecs, perquè no poden acumular-ne més de dos. Guinó és, en aquests moments, alcalde de Besalú, diputat al Parlament de Catalunya i responsable de política municipal del PDeCAT. S’havia especulat que deixaria algun dels dos càrrecs electes que ostentava, però al final el besaluenc deixarà la cúpula del partit. El canvi es farà efectiu un cop acabi el consell nacional que el PDeCAT celebra aquest dissabte a Barcelona.

Notícies relacionades:
– El diputat garrotxí de Junts pel Sí Lluís Guinó es compromet a intentar consignar una partida mínima a la variant d’Olot