A partir d’aquest dimecres pot tornar a haver un episodi de nevades a la majoria de cotes de la Garrotxa

Les nevades dels últims 4 dies han deixat gruixos que assoleixen els 50 cms en alguna raconada de la Serra Transversal i paisatges emblanquinats a les muntanyes garrotxines. Malgrat avui sigui un dia tranquil i força assolellat, la neu encara no s’acaba aquí, ja que demà s’esperen nevades a cotes més baixes.

Registres importants de precipitació durant l’episodi de pluges a la Garrotxa. En total, es van acumular fins aquest dilluns 73 milímetres a Sant Esteve d’en Bas, 67 a les Planes d’Hostoles, 59 a Mieres o 49 a Beuda; xifres que s’ajusten a les previsions fetes pels meteoròlegs. A aquest episodi, s’afegeix la precipitació caiguda en forma de neu a punts com el Puigsacalm i la Serralada Transversal, que van acumular mig metre de neu. Tot i l’estabilitat de les darreres hores, arriba una nova bossa d’aire fred en alçada a partir d’aquest dimecres, que desembocarà en un episodi de nevades. La bossa d’aire fred es va desplaçant des de Suïssa i el centre de França fins als Pirineus, augmentant la inestabilitat del temps i reactivant les nevades a cotes més baixes. Es preveu que al Puigsacalm, l’Alta Garrotxa i l’oest de la comarca pugui veure entre 10 i 15 centímetres més de neu nova acumulada, i les cotes més baixes també quedaran enfarinades, tret d’algun punt com Besalú que veuria caure només aiguaneu.

Notícies relacionades:
– La previsió meteorològica del cap de setmana ve marcada per la inestabilitat i el vent de Gregal que incrementarà la sensació de fred
– La nit de dimarts a dimecres, la més freda dels últims cinc hiverns
– L’enfarinada a la Vall d’en Bas precedeix un fred molt intens

x