La nevada d’aquest dimecres a la tarda deixa gruixos de fins a 20 centímetres a la Garrotxa

L’abundant nevada caiguda a la Garrotxa des de primera hora de la tarda ha desbordat tots els models, que preveien una neu anecdòtica a cotes entre els 300 i 400 metres. Municipis com la Vall d’en Bas, la Vall de Bianya i Riudaura han registrat fins a 15 centímetres de neu, mentre que a la muntanya els gruixos han arribat als 20 centímetres. La neu ha obligat a avançar la recollida del transport escolar a les escoles Verntallat de la Vall d’en Bas i Joan Maragall de Santa Pau.

L’accés als túnels de Bracons ha quedat tallat puntualment diverses vegades. La primera ha estat causada per l’accident d’un camió, que ha perdut el control, i la resta per permetre el pas de la màquina llevaneu. A primera hora de la tarda un camió ha perdut el control i ha fet tisora, obligant a tallar la carretera en ambdós sentits de la marxa. L’accident ha provocat retencions a la travessera de les Preses. Les tres màquines llevaneus de la Vall d’en Bas s’han posat a treballar des de primera hora de la tarda, netejant carrers petits i camins al terme municipal. La neu caiguda a la Vall d’en Bas ha fet que el servei de transport escolar de la Garrotxa hagi avançat a la tarda la recollida dels alumnes en algunes escoles com la de Verntallat, a la Vall d’en Bas, o la Joan Maragall de Santa Pau.

A Olot, la Brigada Municipal ha estat llençant sal des de primera hora de la tarda, sobretot pel que fa a l’entrada dels centres educatius i altres espais municipals d’alta freqüentació. Les classes s’han suspès per a tots els Cicles Formatius que es cursaven als centres educatius olotins, als instituts La Garrotxa, Montsacopa i Bosc de la Coma, l’Escola d’Art i l’Escola Pia. L’Escola Oficial d’Idiomes també ha tancat les seves portes, si bé les Escoles Municipals de Música i d’Expressió les han mantigut obertes per a aquells interessats a fer classe. Les activitats extraescolars han quedat suspeses en altres municipis de la Garrotxa com les Planes d’Hostoles.

El Consell Comarcal de la Garrotxa seguirà el protocol establert a l’hora de valor si demà ha de susprendre algun dels serveis de transport escolar. El primer bus té previst sortir, com cada matí, a 1/4 de 7. Prèviament, la corporació estudiarà l’estat de les carreteres i comunicarà als usuaris i centres educatius si cal cancel·lar algun dels serveis.

x