La CUP creu que el més necessari per al Nucli Antic no és un pla de millora sinó una anàlisi estructural profunda per garantir l’habitabilitat dels edificis

Dilluns l’equip de Govern va presentar un procés participatiu que ha de culminar en la redacció d’un Pla de Millora per al Nucli Antic d’Olot. La CUP ha explicat al programa Pentàgon d’Olot Televisió que li agrada la idea de fomentar un procés participatiu per al Nucli Antic. Tot i així, discrepa sobre que un pla de millora sigui el necessari per al barri vell. Creu que abans caldria una anàlisi estructural profunda per garantir l’habitabilitat dels edificis.

El grup municipal de la CUP d’Olot, a l’oposició a l’Ajuntament de la ciutat, no s’oposa al foment d’un procés de participació per definir actuacions de millora al Nucli Antic. Tot i així, creu la realitat del barri és diferent a la de Sant Miquel i no se li pot aplicar una solució semblant. Al seu criteri, seria més encertat recuperar el pla de barris. La Candidatura d’Unitat Popular considera que abans de parlar de millores de dinamització i revitalització, cal una anàlisi estructural profunda per garantir l’habitabilitat dels seus edificis. Això és el que plantegen en unes jornades que organitzaran properament.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, qui assumirà la responsabilitat sobre el Pla de Millora del Nucli Antic, ha recordat en una entrevista a Notícies en Xarxa que les actuacions als edificis apuntades per la inspecció que l’Ajuntament va fer a mitjans d’any segueixen el seu curs. Considera que el foment de l’habitatge és molt important per al Nucli Antic, tot i que creu que paral·lelament també s’ha de poder debatre sobre qüestions com la dinamització del comerç, la revitalització social del barri o el paper que hi desenvolupa l’Escola d’Art. Tot això és el que es debatrà en el procés participatiu que ha d’iniciar-se al febrer i culminar a la tardor amb actuacions concretes que s’inclouran als pressupostos del 2018.

x