Olot en Comú presenta una moció al Ple de l’Ajuntament per a la defensa de les persones afectades per les clàusules sòl

Olot en Comú presenta demà al Ple de l’Ajuntament una moció per a la defensa de les persones afectades per les clàusules sòl. Amb la moció, Olot en Comú denuncia que les mesures del reial decret del Consell de Ministres són insuficients i insta, també, a l’Ajuntament a prendre una sèrie de mesures per tal d’assessorar les persones afectades.

El grup municipal d’Olot en Comú presenta demà al Ple una moció per a la defensa de les persones afectades per les clàusules sòl. Es tracta d’una clàusula que preveuen algunes hipoteques i que fixen els interessos mínims que cal pagar durant tota la vida de la hipoteca. El Consell de Ministres va aprovar aquest gener un reial decret de mesures per protegir els consumidors de clàusules sòl indegudes. Olot en Comú considera que les mesures són insuficients i que s’han signat sense tenir en compte les persones afectades.

Des d’Olot en Comú insten a l’Ajuntament a prendre mesures concretes, com informar i assessorar a les persones afectades de la ciutat o signar un acord de col·laboració amb el Col·legi d’Advocats de Girona per a la seva protecció jurídica. A més, demanen convocar, a través de les Oficines Municipals d’Informació al Consumidor, les persones que treballen en bancs i caixes per tal que informin als clients amb aquestes clàusules dels seus drets. Olot en comú, per últim, reclama la col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal de la Garrotxa per reforçar el servei d’assessorament a la resta de la comarca.

Tot i que no disposen de dades concretes, des d’Olot en Comú assenyalen que milers de persones estan afectades per les clàusules sòl a Olot i a la comarca.