Olot és la segona ciutat de Catalunya amb menys atur però la regidoria afirma que cal millorar la qualitat del treball

Durant el 2016, Olot ha reduït el nombre d’aturats en gairebé un punt i mig per cent, fins a les 1.615 persones en aquesta situació laboral. Això representa un 9’82% del global de població activa a la ciutat. La xifra situa Olot com la segona ciutat de Catalunya de més de 30.000 habitants amb la taxa més baixa d’atur.

El govern d’Olot ha presentat les xifres d’ocupació del 2016, mostrant-se satisfet del balanç anual que se’n desprèn. A finals de desembre, la taxa d’atur a la ciutat d’Olot era del 9’82%; això significa que a la ciutat hi ha un total de 1.615 persones a l’atur,  gairebé un punt i mig menys que ara fa un any. Les xifres situen a Olot com la segona ciutat de més de 30.000 habitants de Catalunya amb la taxa més baixa d’atur, després de Sant Cugat. Però tot i la millora del nombre de llocs de treball, encara hi ha reptes per solucionar, com la qualitat de les condicions laborals.

Segons el consistori, el Servei d’Orientació Laboral del Mas les Mates ha contribuït a reduir aquesta xifra trobant feina a 511 persones durant l’any, augmentant els inserits per a les persones que han seguit un procés d’orientació per competències; en aquests moments, s’insereix el 70% més de persones que l’any 2011, quan es va reformular el servei. Els treballadors aturats a finals de 2016 a la Garrotxa eren 2.375 persones, 321 menys que fa un any.

Notícies relacionades:
– Durant el 2016, 59 persones s’han beneficiat dels plans ocupacionals de l’Ajuntament d’Olot
– Les ajudes i plans d’ocupació d’Olot per al 2015 donaran feina a un total de 45 persones

x