Olot tornarà a ser una de les seus comarcals del Run4Cancer de l’Oncolliga el proper 5 de febrer

Olot tornarà a ser una de les seus comarcals del Run4Cancer, la cursa solidària de les comarques de Girona que organitza la Fundació Oncolliga amb l’objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies. La iniciativa, que se celebra el diumenge més proper al dia 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en diferents punts de la demarcació al mateix temps. Enguany, a més d’Olot, hi haurà set seus més de la prova, en poblacions de sis comarques diferents: Figueres, Palafrugell, Planoles, Porqueres, Riudellots de la Selva i Tossa de Mar, a la Selva, a més de Salt, al  Gironès.

L’esdeveniment vol ser una activitat familiar on tothom tingui cabuda. Per aquest motiu s’ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 quilòmetres, pensada per a tots els públics i per fer-la en família, i una altra de 10 quilòmetres, pensada per a corredors habituals. En tots els casos el circuit és circular i transcorre dins les poblacions i el seu entorn. La inscripció costa 8 euros si es fa de manera anticipada, a través de la pàgina web www.oncolligagirona.cat, i 10 euros si es fa el mateix dia de la cursa, a partir de 2/4 de 9 del matí. La cursa començarà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de l’esdeveniment.  A Olot la sortida serà des de l’Espai Recinte Firal. En el moment de recollir el dorsal, l’organització entregarà a cada participant una samarreta commemorativa i un buf, i a l’arribada hi haurà entrepà per a tothom. A la pàgina web de l’entitat es pot consultar tota la informació. Tot el que es recapti anirà dirigit a millorar la qualitat de vida de les que pateixen càncer i dels seus familiars.  L’any passat es van recaptar prop de 10.600 euros, que s’han destinat a finançar els serveis que s’ofereixen des de l’entitat: atenció a domicili, rehabilitació, atenció familiar, atenció hospitalària, banc de perruques, reinserció laboral o programes educatius de prevenció del tabac.

Notícies relacionades: 
– La Fundació Oncolliga Girona crea un grup de gimnàs per a dones afectades de càncer de mama
– El servei del banc de perruques de l’Oncolliga Girona arriba a l’Hospital d’Olot