La restricció a Sant Joan les Fonts pel pont del Salt començarà dilluns i durarà 10 setmanes

Les restriccions al pont del Sant de Sant Joan les Fonts per les obres de millora començaran el aquest proper dilluns 30 de gener i durarà 10 setmanes. Els vehicles es desviaran per l’A-26. Les obres motivaran canvis també en el transport públic i escolar.

Les obres que el Departament de Territori i Sostenibilitat està duent a terme  per millorar la carretera GI-522 a Sant Joan les Fonts comportaran restriccions al trànsit a partir d’aquest proper dilluns, 30 de gener. En concret, es tancarà a la circulació el pont de la carretera sobre el riu Fluvià a la sortida del nucli urbà, durant un període de deu setmanes. Els vehicles es desviaran per l’A-26. Les obres en marxa milloraran el pas dels vehicles i facilitaran el pas dels vianants amb més seguretat i inclouen, com actuació principal, l’eixamplament del pont, que té una longitud de 43 metres. Els treballs compten amb un pressupost de 742.000 euros i finalitzaran la primavera vinent.

Des de dilluns i fins a la finalització de les obres, les vies alternatives que podran utilitzar els vehicles per accedir a Sant Joan les Fonts seran, per una banda, l’autovia A-26, per la sortida de Castellfollit de la Roca, que permet accedir al municipi per les Fonoses. Tots aquells veïns que vinguin des de la Canya, podran fer-ho per la rotonda d’entrada a la urbanització Peracaula, agafant la sortida esquerra i continuant en direcció a l’Església Parroquial. En aquell sector, l’Ajuntament tindrà habilitades zones d’aparcament per a vehicles, per facilitar l’accés al nucli a peu. El Pont Medieval es mantindrà d’ús exclusiu per a vianants, prohibint la circulació de vehicles.

Els transports públics de la Garrotxa quedaran afectats en les línies que cobreixin Sant Joan les Fonts. En el cas de la línia del Bus Transversal de la Garrotxa, el servei actual de 14 més 14 expedicions diàries quedarà desdoblat, segons el recorregut sigui sentit Olot o sentit Castellfollit i Besalú. Així, alternativament, el Bus Transversal de la Garrotxa accedirà a les parades de Sant Joan les Fonts o la Canya, segons el sentit de l’expedició, mantenint el servei de Bus Transversal alternativament durant el període que duri el tall total al trànsit del Pont del Salt.

Les afectacions a la resta de línies de Teisa que tenen parada al municipi o al nucli de la Canya a través del Pont del Salt, quedaran modificades en el seu recorregut. Els ciutadans podran consultar detalladament tots els horaris i rutes afectades a través del web: www.teisa-bus.com, adreçant-se a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts o també al web del Consell Comarcal de la Garrotxa.

El transport escolar del municipi també es veurà afectat. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i el Servei d’Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa informaran a pares, alumnes i centres de les modificacions de recorregut i horaris. Des de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts s’informarà als ciutadans del desenvolupament de les obres i les afectacions al trànsit a través del web www.santjoanlesfonts.cat i de l’aplicació gratuïta per a mòbils SmartVila, compatible amb IOS i Android.