Tractors i pagesos de la Garrotxa se sumen a la Marxa Pagesa, una de les mobilitzacions més importants convocada pel sindicat Unió de Pagesos

Una desena de tractors de la Garrotxa han sortit aquest migdia d’Olot per iniciar la Marxa Pagesa que arribarà a Barcelona dissabte des de tots els punts de Catalunya. Amb aquesta mobilització, Unió de Pagesos vol reivindicar la dignitat del camp català i el reconeixement de l’activitat agrària.

Malgrat la fred i la neu que va caure ahir a la Garrotxa, una desena de pagesos i tractors de la comarca han sortit aquest migdia d’Olot i s’han sumat a la Marxa de Pagesos, organitzada per Unió de Pagesos. Es tracta de la mobilització més important convocada pel sindicat, ja que centenars de tractors provinents de 15 ciutats diferents recorreran Catalunya per anar a la manifestació d’quest dissabte a Barcelona. La pagesia catalana és el sector professional més envellit i representa l’1% dels professionals. A més, la renda agrària ha caigut un 39% entre el 2001 i el 2015. L’objectiu de la convocatòria és reivindicar la dignitat del camp i el reconeixement de l’activitat agrària.

Aquesta tarda, els pagesos garrotxins es trobaran amb altres pagesos de les comarques gironines i faran parada a Mataró. A més, Unió de Pagesos, a través dels grups municipals, ha presentat mocions, a favor de la seva causa, a diversos Ajuntaments de Catalunya. També a Olot. Després de dos dies de mobilitzacions, d’avui i demà, els pagesos d’arreu de Catalunya es trobaran dissabte en un acte final a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona.