La Vall d’en Bas, Riudaura i Bianya són els municipis que més neu han acumulat a la Garrotxa

Després de l’episodi de neu d’ahir a la tarda a la Garrotxa, que va deixar guixos de fins a 15 centímetres a la Vall d’en Bas, la Vall de Bianya o Riudaura, la situació a la comarca es va normalitzant. L’escola de Riudaura és la única que ha aturat la seva activitat durant el dia d’avui per la nevada. La ruta de transport dels estudiants de secundària d’aquest municipi fins a Olot s’ha suspès, com també la ruta de transport escolar a Oix.

Paisatge bucòlic a la Vall d’en Bas
Era un dia ideal perquè els fotògrafs capturessin amb les seves càmeres els millors paisatges de la Vall d’en Bas, on aquest dimecres van tenir lloc els principals problemes per la nevada amb l’accident als túnels de Bracons. La jornada s’ha viscut amb normalitat, malgrat que en un primer moment s’havia advertit de la obligatorietat de portar cadenes per circular pel Coll de Bracons i es preveia l’anul·lació de la parada de Joanetes de dalt pels alumnes escolars; però a primera hora del matí, la situació ha recuperat la seva rutina habitual. A Sant Esteve d’en Bas, els treballs de manteniment que s’havien de fer als túnels i que havien de restringir la circulació en ambdós sentits s’ha suspès, per impedir qualsevol complicació a les carreteres principals de la Vall.

Sense problemes per circular entre la Garrotxa i el Ripollès
La panoràmica que ofereix avui la Vall de Bianya des de l’església de Santa Margarida, després de la intensa nevada de les últimes hores, és poc habitual al municipi, amb arbres, teulades i cotxes colgats per la neu. Més enllà del paisatge, la situació està totalment normalitzada a totes les vies de comunicació del municipi, i és que els operaris han estat treballant al llarg de tota la nit i matinada per evitar que es forméssin plaques de gel i garantir la mobilitat.

Neu bianya

La d’ahir, però, va ser una jornada complicada al sector de Bianya, especialment afectat per la nevada que ha sorprès la Garrotxa. Els problemes es van concentrar a les carreteres. El túnel de Capsacosta i la N-260 entre Bianya i Sant Joan les Abadesses van tallar-se puntualment a causa de la neu. L’Ajuntament de la Vall de Bianya manté actiu el pla NeuCat a la zona de la Vall del Bac i demana precaució a la carretera per les possibles plaques de gel.

Neu Ripoll

Pel que fa a altres pobles de la Garrotxa, les línies han recuperat la normalitat aquest migdia, però a primera hora s’ha suspès la ruta de transport escolar a Oix, així com l’autocar que porta els estudiants de secundària de Riudaura a Olot. Precisament, a aquest darrer municipi és un dels indrets on ha caigut més neu de la comarca, superant els quinze centímetres de gruix, però que no ha sorprès a la població. L’escola de Riudaura també és la única que ha aturat la seva activitat durant el dia d’avui per la nevada.

Actuació ràpida a Olot
A Olot, els cotxes circulaven sense problemes als accessos, on la nevada simplement ha variat el paisatge diari que veuen els ciutadans. Des d’un primer moment la brigada va començar els treballs per evitar complicacions, retirant la neu de la xarxa viària i de les voreres principals, a més de repartir sal per l’asfalt i els contenidors habilitats a tota la ciutat. L’Hospital també és un dels punts on s’ha treballat per prevenció, impedint possibles afectacions que haguessin dificultat el treball del centre. Així mateix, s’ha tingut en compte les vies pròximes a les escoles. Per tant la ciutat pot gaudir de les vistes que els ha proporcionat la nevada amb tranquil·litat durant les hores que queden abans no es fongui la neu.