El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova el plec de condicions del nou concurs per a l’adjudicació del servei de bar-restaurant al cim del volcà Montsacopa

L’Ajuntament d’Olot va celebrar ahir el ple municipal ordinari del mes de gener. El consistori va aprovar el plec de condicions per treure novament a concurs l’adjudicació del futur servei de bar-restaurant al cim del Volcà Montsacopa. També va aprovar definitivament l’ordenança reguladora de clubs socials de consumidors de cànnabis, amb limitacions pel que fa a la seva instal·lació i ubicació.

L’abril del 2016 l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot va anunciar que un restaurant d’Olot associat amb un professional havia estat l’única empresa que s’havia presentat al primer concurs per a la gestió i explotació del futur bar-restaurant del cim del volcà Montsacopa i, si no hi havia cap mena d’entrebanc, es convertiria en la nova adjudicatària. Però Patrimoni va demanar un replanteig del projecte que va obligar a aturar el procés per incorporar certs aspectes tècnics. Amb les modificacions fetes, l’equip de govern obre ara un nou concurs per a aquest servei que estarà ubicat en un bé patrimonial cedit pel Bisbat de Girona. Ahir el ple de l’Ajuntament va aprovar el nou plec de condicions amb els vots a favor dels dos grups al Govern i Esquerra, i els vots en contra de la CUP i Olot En comú.

Al ple municipal d’ahir també es va aprovar de forma definitiva l’ordenança reguladora de les condicions d’ubicació i instal·lació de clubs socials consumidors de Cànnabis. Els establiments d’aquest tipus que es vulguin instal·lar a la ciutat, hauran d’obrir un màxim de vuit hores al dia, tancar abans de les 10 del matí els dies entre setmana i abans de la mitja nit els divendres i dissabtes. Es prohibirà l’entrada a menors, hauran d’estar ubicats a 300 metres dels centres educatius, centres de salut i instal·lacions esportives. Si s’hi obrís un segon club, hauria d’estar situat a un mínim de 500 metres del primer.

La CUP va ser l’única que es va abstenir en un punt que va comptar amb els vots favorables de la resta de grups municipals. Al ple d’ahir també es va donar compte de la rectificació del padró municipal. Des de l’1 de gener del 2015, la població d’Olot ha augmentat en 56 persones, fins a assolir un número rodó: 34.000 habitants són els que s’han comptat a 1 de gener del 2016.