Lluís Guinó seguirà formant part de la comissió executiva del PDECat

Elsa Artadi, Albert Batet, Lluís Guinó i Montserrat Candini continuaran formant part de la comissió executiva del PDECAT malgrat estar afectats pel règim d’incompatibilitats. És la decisió que ha pres aquest dissabte el Consell Nacional del partit, després de debatre àmpliament si els quatre dirigents havien de presentar o no la seva dimissió pel fet d’ocupar més de dos càrrecs institucionals o orgànics.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú, diputat i responsable de món local, no haurà de plegar. Tot i que era avui quan havia de presentar la seva dimissió al consell, aquest li va concedir, tant a ell com als seus companys que es troben en la mateixa situació, una pròrroga.
El debat entre els consellers nacionals sobre si els afectats havien de dimitir ha resultat en què la majoria n’estaven en desacord. Ara el Comitè d’Ètica haurà de validar la decisió. Durant el mateix debat, la direcció del PDeCAT s’ha compromès a revisar a fons el règim d’incompatibilitats.