40 garrotxins d’entre 16 i 25 anys s’interessen per participar aquest any en el programa Joves per l’Ocupació

40 joves d’entre 16 i 25 anys s’han mostrat interessats a participar del programa Joves per l’Ocupació, que ajuda a acabar l’ESO i ofereix formació professionalitzadora en indústria alimentària i manteniment, a més de pràctiques en empreses. Avui s’ha celebrat la primera jornada de selecció per omplir les 20 places del programa. Els interessats no inscrits encara tenen una oportunitat per entrar en el programa.

Dijous a l’espai Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa es va celebrar una sessió informativa sobre els programes ocupacionals per a joves que s’ofereixen des de principis d’any a la Garrotxa. Avui ha tingut lloc la primera jornada de selecció d’un d’aquests programes, anomenat Joves per l’Ocupació. S’adreça als joves entre 16 i 25 anys que no han finalitzat l’ESO o bé que, tot i tenir-lo, no han continuat estudiant. Aquest programa ofereix suport, tutorització i orientació laboral al jove, formació i suport per aconseguir l’ESO i una formació professionalitzadora en indústria alimentària o bé en manteniment, a més de pràctiques en empreses. Si una empresa contracta un dels joves del programa obtindrà una subvenció per part del Servei d’Ocupació de Catalunya durant un període de sis mesos.

A finals de setmana se celebrarà la segona jornada de selecció per omplir les 20 places del programa. Els joves interessats poden seguir adreçant-se fins dijous al Mas les Mates. Al 2016, el programa va tenir uns resultats molts positius. Dels 20 joves que hi van participar, 18 van trobar feina i dels 14 joves que no tenien l’ESO, tres es graduaran abans de finalitzar el programa, al març de 2018. De la resta, tots han aprovat assignatures i està previst que continuïn amb la seva formació.