Comença el tall de circulació per obres de millora al Pont del Salt de Sant Joan les Fonts que durarà un màxim de 10 setmanes

El pont del salt de Sant Joan les Fonts queda tancat totalment al trànsit a partir d’aquest dimarts a les 10 del matí. Les obres van començar el passat 9 de gener. La circulació romandrà tallada durant un període d’entre vuit i deu setmanes. Les millores plantejades per a aquesta infraestructura, executades per la Generalitat de Catalunya en coordinació amb l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, suposaran la substitució de la plataforma actual per una nova. A més, aquesta nova plataforma disposarà de dos vials de 3 metres i mig d’amplada cadascun, permetent que camions de gran tonatge puguin accedir al pont simultàniament sense cap limitació. També s’ha planificat la construcció de dues voreres que permetran als vianants travessar el pont de forma segura.

Aquest dilluns al matí els operaris es preparaven per tallar el trànsit al seu pas pel pont del Salt en els dos sentits de la marxa. A partir d’aquest dimarts, les vies alternatives que podran utilitzar els vehicles per accedir a Sant Joan les Fonts seran, per una banda, l’autovia A-26, per la sortida fins a Castellfollit de la Roca, que permet accedir al municipi per les Fonoses.  Els veïns que vinguin des de la la Canya, podran fer-ho per la rotonda d’entrada a la urbanització Peracaula, agafant la sortida esquerra i continuant direcció a l’església parroquial. En aquella zona, l’Ajuntament té habilitades zones d’aparcament per a vehicles, per facilitar l’accés al nucli a peu. Respecte a la línia del Bus Transversal de la Garrotxa, el servei actual de 14+14 expedicions diàries quedarà desdoblat, segons el recorregut sigui sentit Olot o sentit Castellfollit o Besalú. El bus accedirà a les parades de Sant Joan les Fonts o la Canya, segons el sentit de l’expedició. La informació de totes afectacions de línies de transport públic operades per Teisa que tenen parada al municipi o al nucli de la Canya a través del pont del salt es poden trobar al web www.teisa-bus.com. Els usuaris també poden informar-se adreçant-se a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, a www.santjoanlesfonts.cat o al web del Consell Comarcal de la Garrotxa, www.garrotxa.cat.

En el cas del transport escolar, la parada de Sant Joan les Fonts queda anul·lada. L’Ajuntament i el Servei d’Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa ja han informat a pares, alumnes i centres de les modificacions de recorregut i horaris. Aquestes modificacions també es poden trobar al web del Consell Comarcal.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts informarà puntualment als ciutadans del desenvolupament de les obres i les afectacions al trànsit a través del telèfon d’informació: 972 29 00 52, del web i de l’aplicació gratuïta per a mòbils SmartVila, compatible amb IOS i Android.