Enxampades dues persones mentre feien pràctiques de tir amb boles de plom a la muntanya Pelada d’Olot

Són imatges gravades amb un telèfon mòbil aquest diumenge a la muntanya pelada d’Olot, a prop de la cabanya dels pescadors, al costat de l’àrea del Tussols i un lloc molt concorregut per famílies i ciclistes. Es pot apreciar que les dues persones estan estirades a terra i utilitzen dues escopetes d’aire comprimit. En aquest fragment del vídeo s’escolten fins a dos trets. Disparen en direcció oest, cap un marge de la muntanya. Just darrera, però, hi ha un corriol on en aquell moment hi estaven passejant diverses persones.

La persona que va gravar les imatges va preguntar si la pràctica era legal i un d’ells va respondre que sí, i que ho podíem consultar al Mossos d’Esquadra. La resposta de la policia catalana és que no es pot treure cap arma de casa, sigui quina sigui, i encara menys disparar en un espai públic. Asseguren que només es poden fer aquest tipus de pràctiques en galeries de tir. En aquesta zona, a més, hi ha una senyalització expressa.
Amb tot ahir una patrulla dels Mossos d’Esquadra i una altra dels Agents Rurals es van desplaçar a la zona per identificar les dues persones i també les armes que utilitzaven, però ja havien marxat. Els Mossos treballen ara per identificar i localitzar-les per aixecar una infracció administrativa que els obligarà entregar les armes i presentar la documentació de les mateixes. Si no disposen d’aquests papers la policia catalana comissarà les armes i les entregarà a la Guàrdia Civil.
A més del què estableix la llei, els Mossos d’Esquadra argumenten que amb la situació d’alerta actual que viu Europa caldria evitar situacions com aquesta.

DSC_0995