Alba Associació de Dones de la Garrotxa celebra el seu 25è aniversari i organitza aquest dissabte la presentació del llibre de Cristina Campos, ‘Pan de limón con semillas de amapola’

Alba Associació de Dones de la Garrotxa compleix 25 anys. Des del 24 d’abril de 1992, quan una vintena de dones van fundar l’entitat, no han parat d’organitzar activitats. Al llarg d’aquest any, celebraran el seu aniversari i aquest dissabte arrenquen amb la presentació del llibre ‘Pan de limón con semillas de amapola’ de Cristina Campos.

Fa un quart de segle que va néixer Alba Associació de Dones de la Garrotxa. L’objectiu? Crear un espai de trobada de dones, lluitar pels seus drets i organitzar sortides i activitats. Aquest objectiu l’han perseguit, persistentment, des del 24 d’abril de 1992, quan 20 sòcies van crear l’entitat. Avui són més de 300.

L’associació ha ofert, al llarg d’aquests anys, assessorament jurídic a dones per qüestions de violència masclista. A més d’organitzar xerrades i sortides, cada dos anys, inauguren una exposició de Dones Artistes de la Garrotxa. Aquest 2017 celebren la 2a edició del Premis de Relats Curts i moltes altres activitats en motiu del seu 25è aniversari, com un dinar multitudinari a finals d’any o una sortida de 2 dies. “L’entitat mai ha defallit, sempre s’ha mantingut. És una de les associacions de dones més antigues de les comarques gironines”, reivindica la seva presidenta, Catalina Sellas.

El dia 4 de febrer, l’escriptora vinculada al món del cinema, Cristina Campos, parlarà de la seva novel·la ‘Pan de limón con semillas de amapola’ que es presentarà, també, al Festival Internacional de Cine de Berlín.  L’acte se celebrarà a dos quarts de 7 a l’IMPO. La propera activitat serà el 25 de febrer i consistirà en una visita a les colònies tèxtil del Llobregat, a càrrec de l’escriptora Assumpta Montellà, autora de ‘La Maternitat d’Elna’ i ‘El silenci dels telers’.

Notícies relacionades:
– L’Associació de Dones de la Garrotxa Alba commemora aquest dissabte el Dia Internacional de la Dona

x