L’hospital d’Olot augmenta les atencions a Urgències, vol potenciar el servei de digestologia i es planteja llogar quiròfans a l’activitat privada

L’Hospital d’Olot ha atès durant el 2016 un 8% més d’urgències que l’any anterior; en concret, s’han atès gairebé 2.500 visites més que el 2015. Les instal·lacions segueixen sense ser utilitzades al complet: per aquest motiu, el centre s’estaria plantejant incrementar els recursos de l’Hospital llogant quiròfans per a l’activitat privada, que tiraria endavant si el Departament de Salut hi estigués d’acord.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa tanca el 2016 amb un augment de les urgències ateses: en concret, un 8% més respecte l’any passat, creixent fins a les 34.728 visites. Sobretot han crescut en cap de setmana i festius, fet que va comportar el reforç de la plantilla amb una persona més. El servei no ha patit col·lapses ni amb els episodis epidèmics més importants com el de la grip. Segons el centre, l’augment es determina per diferents factors, com l’envelliment de la població o l’accessibilitat de l’Hospital.

En aquest balanç que fa el centre també es determina que la plantilla actual de 450 treballadors és l’adequada. Un altre aspecte és l’espai: les instal·lacions són superiors a la seva activitat, i el rendiment és menor del possible. Per aquest motiu, l’Hospital es planteja incrementar els recursos a partir del lloguer de quiròfans per a l’activitat privada. Segons el centre, les sales funcionen al 60% i afirmen que no hi ha llista d’espera. L’opció de llogar els quiròfans depèn de l’aprovació del Departament de Salut, que podria emetre el seu posicionament aquest mateix any.

Un dels aspectes dels quals el centre està més satisfet és del funcionament del servei de digestiologia, que l’Hospital vol potenciar gràcies a la bona acollida que ha tingut el programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte: més de 6.800 persones van accedir-hi, gairebé la meitat de les persones convidades a fer-se la prova.

Notícies relacionades:
– L’Hospital d’Olot, el Casal Les Fonts i el Casal Sant Miquel organitzen campanyes de donació de sang divendres, dissabte i dilluns