La majoria d’activitats que s’organitzen a Can Trona mig any després de la seva obertura són d’organismes aliens al consistori

El Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, Can Trona, ha arribat al primer mig any de vida. Segons l’Ajuntament, l’equipament ha assolit un dels objectius que s’havien marcat: que el poble es fes seu el centre. En aquests sis mesos hi han tingut lloc 18 activitats, deu d’elles impulsades per entitats alienes al consistori. D’altra banda, han passat per Can Trona prop de 4.400 persones, ja sigui per assistir a les activitats o demanar informació turística.

La Vall d’en Bas fa servir Can Trona, i ho fa sense que l’Ajuntament hagi d’intercedir perquè es tingui en compte les possibilitats del seu ús. El consistori de la Vall considera que l’equipament ha assolit un dels objectius que s’havien marcat pel centre en el primer mig any de vida de Can Trona: que tant les entitats, els veïns, i les empreses utilitzin l’espai com un escenari dels seus actes. En total, hi ha hagut 18 activitats des del passat juliol, 10 de les quals són alienes a l’activitat de l’Ajuntament.

Can Trona ha vist passar, en aquest mig any de vida, a 4.392 persones; principalment, els usuaris han arribat al centre per a participar de les activitats i les exposicions que hi tenen lloc. També comença a aflorar el pas dels turistes per l’equipament: dos-centes persones han passat per Can Trona per demanar informació sobre la Vall d’en Bas.

Els reptes que es marca Can Trona en el futur són la integració de l’activitat de l’equipament amb les visites escolars i la correcta senyalització per arribar a l’espai, que ara per ara és molt minsa.

Notícies relacionades:
– El conseller de Territori Josep Rull assisteix a la inauguració de Can Trona i elogia la bona tasca de difusió dels valors culturals i naturals de la Garrotxa
El Centre de Cultura i Natura Can Trona de la Vall d’en Bas es posa en marxa amb cinc espais oberts i la nova oficina de turisme del municipi
L’Ajuntament de la Vall d’en Bas traslladarà l’oficina de turisme municipal al nou centre de Can Trona