Olot En comú demana a l’equip de govern que no caigui en el cofoisme amb les dades d’atur i faci més esforços per revertir-les

El regidor d’Olot En comú, Xavier Garcia, celebra la reducció de l’atur a la ciutat però alerta de la precarització dels nous contractes i del tant per cent de persones a l’atur que no cobren cap subsidi. Demana a l’ajuntament d’Olot que no caigui en el cofoisme i augmenti els seus esforços. García ha assegurat que vetllarà perquè el consistori compleixi la moció aprovada pels afectats de les clàusules sòl i ha anunciat l’acte que els comuns organitzaran dissabte a Olot per debatre sobre la formació del nou partit nacional.

Olot és la segona ciutat de Catalunya amb menys atur d’entre totes les que tenen més de 30.000 habitants. El 2016 l’atur registrat es va reduir gairebé un 1,5%, fins a 1.615 persones. Aquestes són les dades de què disposa l’Oficina de Treball de la Generalitat i que fa uns dies va presentar l’Ajuntament d’Olot. El regidor d’Olot En comú, Xavier Garcia, diu que si l’Enquesta de Població Activa, de caràcter provincial, s’apliqués a la ciutat, es veuria que les persones que es troben a l’atur a Olot són moltes més que 1.600. Garcia ha assegurat que gairebé un 40% dels nous conractes a Olot són de menys d’un mes de durada, i dels que no treballen, prop d’un 40% no cobra cap tipus de subsidi. Garcia creu que són encertats els programes ocupacionals per a joves, però recorda que els majors de 40 anys representen més del 60% de les persones aturades en aquests moments. Considera que l’Ajuntament d’Olot hauria de fer els mateixos esforços amb aquest col·lectiu que amb la població jove.

Olot En comú assegura que, després de l’aprovació de la moció que el grup va portar al ple per ajudar els afectats per les clàusules sòl, instarà a l’Ajuntament a complir amb l’estipulat al més aviat possible, això és, posar en marxa un servei d’assessorament gratuït al consistori i convocar una reunió amb els directors dels bancs, amb la participació de les associacions de veïns. També exigiran que l’Ajuntament d’Olot faci difusió d’aquestes mesures per ajudar als afectats per les clàusules sòl.

Els comuns es troben immersos des de diumenge en un procés participatiu per crear un partit a nivell nacional que pugui obtenir la majoria a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Garcia ha explicat que les persones properes als plantejaments dels comuns poden fer les seves aportacions per Internet. El grup també ha convocat una trobada presencial el proper dissabte a partir de 2/4 de 5 de la tarda als Catòlics, un acte que servirà per debatre i opinar en grups reduïts sobre el document 0 sorgit de l’acte de diumenge a Barcelona.

Notícies relacionades:
– El ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprova tres mocions a favor de la pagesia, l’acollida de refugiats i els afectats per les clàusules sòl i una contra els peatges a l’AP7
– Olot en Comú presenta una moció al Ple de l’Ajuntament per a la defensa de les persones afectades per les clàusules sòl