Nou persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris de la demarcació després d’un incendi produït en un pis a Castellfollit de la Roca

Aquesta matinada s’ha produït un incendi al primer pis del número 1 del carrer Filadors de Castellfollit de la Roca per causes que s’estan investigant. A resultes de l’incident, 9 persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris de la demarcació. L’home que es trobava a l’habitatge on s’ha originat el foc ha estat traslladat a l’Hospital Trueta de Girona. Més tard ha estat traslladat a l’hospital Santa Caterina de Salt. Altres vuit persones han estat traslladades a l’Hospital d’Olot i al de Palamós per intoxicació lleu. Totes han estat donades d’alta aquest matí. Una novena persona ha visitat el centre olotí aquest matí. Es troba en fase d’observació a l’espera que també se li doni l’alta.

Aquest matí, tècnics de l’Ajuntament de Castellfollit, del Consell Comarcal i d’Incasòl, propietari del bloc de pisos afectat per l’incendi d’aquesta matinada, inspeccionaven els possibles danys. Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís quan passaven quatre minuts de la 1 de la matinada. L’incident s’ha produït al 1er 4a d’aquest bloc de pisos de 24 habitatges, 10 a cadascuna de les plantes primera i segona i quatre més a la planta baixa. Alguns habitatges no estan ocupats per ningú. L’home que habitava el pis on s’ha originat l’incendi ha estat traslladat al servei d’Urgències de l’Hospital Josep Trueta de Girona, on aquest matí es trobava estable. Més tard ha estat traslladat a l’hospital Santa Caterina de Salt. Els Mossos d’Esquadra investiguen les causes de l’incident.

En un primer moment, l’incendi ha deixat confinats els veïns del primer i el segon pis. La planta baixa no ha resultat afectada. Els bombers han donat per controlat l’incendi poc abans de les 2 de la matinada. Un cop han ventilat el fum que hi havia a l’immoble, els veïns han pogut sortir dels pisos on es trobaven confinats. En l’incendi han treballat vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat i vuit ambulàncies del Ssistema d’Emergències Mèdiques. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha assistit un total de 17 persones al lloc dels fets, dels quals només vuit han hagut de ser traslladats a centres hospitalaris de la demarcació per intoxicació lleu. Cinc d’elles han estat ateses a l’Hospital d’Olot. A quarts de 12 del matí se’ls ha donat d’alta. Una sisena persona ha visitat el centre olotí aquest matí. Es troba en fase d’observació a l’espera que també se li doni l’alta. Altres tres persones, un matrimoni i una menor, han estat traslladats de matinada a l’Hospital de Palamós. No han hagut de ser tractats a la cambra hiperbàrica i a les 10 del matí se’ls ha donat també l’alta.

Ahir de matinada tots els veïns que no van patir cap mena d’intoxicació van poder torna a casa després de l’incendi. Alguns han preferit passar la nit a casa d’algun familiar. Tres persones grans han estat traslladades pels serveis socials a les residències de gent gran Montsacopa i El Tura d’Olot per prevenció, i és que el bloc ha quedat ocupat per una gran presència de fum i sutge després de l’incendi. Els tècnics inspeccionen ara l’estat dels sis habitatges més properes a l’origen del foc. Aquest matí han determinat que els ocupants del 1er 4a, on s’ha originat el foc, i el 2on 4a, ubicat a sobre, no podran tornar a l’habitatge en les properes hores. Altres dos habitatges que s’han insoeccionat no estan habitats. En total són entre 4 i 5 persones les que podrien haver de ser reallotjades en les properes hores per l’Incasòl. Hi ha la possibilitat que siguin reallotjats en habitatges no ocupats del bloc. L’Ajuntament de Castellfollit està preparat per si calgués el reallotjament d’alguna persona en altre tipus de dependències.