El Bosc de Tosca aconsegueix un empat treballat davant L’Escala i es manté líder (0-0)

El Bosc de Tosca es va veure superat per L’Escala en un partit jugat dissabte que va deixar les coses tal i com estaven. Els de Les Preses van aconseguir mantenir a ratlla els segons classificats i segueixen sent líders després del 0-0 final.

El Bosc de Tosca va passar-ho realment malament en el partit que l’enfrontava al segon classificat, L’Escala, que va aconseguir desactivar el joc que caracteritza als de Les Preses. Al final, però, empat a zero que permet als garrotxins mantenir-se al capdavant de la classificació. I és que els de l’Alt Empordà havien estudiat molt bé el seu rival. Sabien que el joc dels seus rivals es basa en el futbol pel terra, de toc, i van decidir sortir a pressionar molt a dalt. L’objectiu era que llencessin en llarg obligats. Un altre apunt tàctic en aquesta pressió va estar en que tots els jugadors tenien un home a sobre menys el central dret, a qui deixaven sortir amb la pilota jugada. Un cop arribava a mig camp, només tenia la opció de llençar en diagonal a l’esquena dels defenses rivals o retrocedir i jugar amb el seu porter. Tot i això, durant la primera meitat els garrotxins van guanyar les pilotes aèries i això els va ajudar molt a crear més ocasions que els rivals. El partit, de totes maneres, es jugava al que volia L’Escala, que no estava patint al camp del líder.

A la segona meitat L’Escala va fer un ajust tàctic per acabar de superar clarament als locals. La pressió es va intensificar i ja no permetien sortir al Bosc de Tosca ni pel central dret, que fins aquell moment era la única via d’escapament local. No només això, sinó que també va començar a guanyar les pilotes aèries, tancant cada cop més al líder al seu camp i aconseguint connectar amb els seus homes de banda, que ajudaven a crear espais per dintre. Tot i això, el Bosc de Tosca va aprofitar la lesió d’un dels seus interiors per fer un canvi tàctic. Pol Serra va entrar per Josep Vila i això va provocar que el capità dels locals, que estava jugant de central, passés al doble pivot. Aquest canvi va canviar la dinàmica del partit. El Bosc de Tosca va renunciar definitivament al joc que ens té habituats i va buscar guanyar les pilotes llargues. El partit es va convertir en un anar i tornar en el que la pilota passava poca estona pel terra. Les més clares van ser visitants, però el Bosc de Tosca va aguantar per aconseguir un empat que sap a victòria. Una jornada més és una jornada menys.

Notícies relacionades:
– El Bosc de Tosca pateix però s’emporta els 3 punts davant el Can Gibert

x