La coordinadora general del PDeCAT Marta Pascal qualifica el judici pel 9-N d'”escàndol democràtic de primer ordre”

La coordinadora general del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, va ser dissabte al sopar de la Fira del Farro de la Vall de Bianya. En una entrevista concedida a Olot Televisió, Pascal assegura que el processament a Mas, Ortega i Rigau és un escàndol democràtic de primer ordre i un judici a totes les persones que van anar a votar el 9-N. Acusa al Govern espanyol de posar condicions al diàleg, però que votar en democràcia no pot estar en dubte. Assegura que tiraran endavant amb el referèndum si l’Estat no reflexiona.

Marta Pascal, coordinadora general del Partit Demòcrata Europeu Català, va acudir dissabte al sopar de la Fira del Farro convidada per l’Ajuntament de la Vall de Bianya. En una entrevista a Olot Televisió, Pascal ha dit que Mas, Ortega i Rigau representen la convicció que votar en democràcia és normal i que es pot fer des d’un context d’ordre.

Sobre les detencions de dijous a càrrecs de l’antiga Convergència, la coordinadora general del PDeCAT diu que les casualitats no existeixen. Ha recordat com les tres persones detingudes durant l’inici de la campanya de Junts pel Sí van ser posades en llibertat sense passar per disposició judicial, i ha dit que el sistema judicial espanyol se li comença a veure el llautó.

Preguntada sobre el diàleg amb el Govern espanyol, Pascal ha assegurat que no seran ells qui s’aixequin de la taula, i creu que és l’Estat qui s’ha d’explicar quan fa una operació de màrqueting explicant que vol dialogar amb el Govern de Catalunya i després posa condicions al diàleg. Sobre la celebració del referèndum, Pascal assegura que seguiran els ritmes marcats pel Govern de la Generalitat. La feina del Partit Demòcrata, segons diu, és seguir treballant per eixamplar la base de l’independentisme.

Notícies relacionades:
– Centenars de garrotxins i càrrecs electes de la comarca donen suport a Mas, Ortega i Rigau durant el judici celebrat aquest matí a Barcelona