L’Ajuntament atorgarà ajudes de mobilitat a persones desocupades que realitzin cursos de formació ocupacional fora de la Garrotxa

Fer més accessible la formació fora de la comarca per les persones desocupades. Aquest és l’objectiu de les ajudes que impulsa el consistori que començaran com a prova pilot arran d’una proposta de l‘Associació de Desocupats Actius de més de 40 anys de la Garrotxa (ADAG 40).

Desplaçar-se per formar-se o per millorar professionalment pot convertir-se en una despesa massa important. I més encara si no es disposa d’una feina. En aquesta línia, l’Ajuntament ha posat a l’abast dels garrotxins unes ajudes, per totes aquelles persones a l’atur que portin a terme programes de formació fora de la comarca.

La formació és una eina fonamental per trobar feina, i tenint en compte que les empreses evolucionen ràpidament, la formació pot ser una necessitat per aquells professionals que s’han de reciclar per posar-se al dia del seu sector o per aquells que s’inicien en el món professional.

Aquestes subvencions sorgeixen d’una proposta l’ADAG 40 i tenen l’objectiu de facilitar que les persones desocupades trobin feina. Per aquesta primera convocatòria l’Ajuntament ha previst una partida de 2.000 euros, que es posa en marxa com a prova pilot. Les despeses de transport poden ser un problema per formar-se i amb aquestes ajudes la formació que no es pugui realitzar a la comarca serà més accessible.

Notícies relacionades:
– DinàmiG, l’Associació d’Hostalatge i Turisme Garrotxa organitzen la 2a jornada d’Ocupació en Xarxa, dedicada a l’hostaleria