L’arxiu de Castellfollit de la Roca va quedar afectat arran de l’incendi de divendres i l’Ajuntament estudia si en manté la ubicació

L’incendi de divendres passat a Castellfollit de la Roca també va afectar l’arxiu municipal. En el mateix edifici de la plaça Filadores hi havia el local provisional de l’arxiu. En aquest cas, però, els documents no es van veure afectats per les flames, sinó per l’aigua que van utilitzar els bombers per apagar el foc. Els documents malmesos s’han portat a l’edifici de l’ajuntament nou, on s’estan assecant. L’equip de govern ara estudia on traslladar l’arxiu de manera definitiva.

L’arxiu de Castellfollit de la Roca també va quedar afectat arran de l’incendi de divendres passat en un bloc de pisos del poble. L’arxiu municipal està situat, de manera provisional, al soterrani de l’edifici. Els documents no es van cremar però alguns van quedar malmesos. L’aigua que van utilitzar els bombers per apagar el foc es va filtrar al local.  L’alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, assegura que els danys a l’arxiu no han estat especialment greus, com es creia en un inici, ja que no se n’ha perdut cap i tots s’han pogut recuperar.

De moment, s’han traslladat els documents afectats a les dependències del l’ajuntament nou. La resta continua a l’arxiu provisional. L’equip de govern de Castellfollit de la Roca decidirà els pròxims dies què fer amb l’arxiu: si traslladar-lo íntegrament al nou ajuntament o cedir-ne, una part, a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. “Tot i que s’ha d’estudiar, una opció podria ser deixar els documents més recents al nou ajuntament i els més antics, traslladar-los a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa”, ha explicat l’alcalde.

Notícies relacionades:
– Nou persones han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris de la demarcació després d’un incendi produït en un pis a Castellfollit de la Roca

x