L’Ajuntament d’Olot encarrega un estudi sobre les característiques del mercat de treball i se suma a una prova pilot per a la inserció laboral

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Olot vol deixar clar que no es conforma amb ser la segona ciutat catalana de més de 30.000 habitants amb menys atur, un 9,82% al desembre del 2016. L’Àrea d’Ocupació vol seguir treballant per reduir la taxa d’atur, garantir una millor qualitat dels llocs de treball i buscant fórmules que ajudin a les persones que fa temps que estan a l’atur. En aquest sentit, l’equip de Govern ha estudi per conèixer les característiques del mercat de treball i un projecte dirigit a col·lectius amb dificultats a l’hora de buscar feina.

Amb 1.615 persones registrades a l’atur al desembre, menys del 10%, Olot es va situar com la segona ciutat de més de 30.000 habitants amb un atur més baix, la primera si exceptuem Sant Cugat del Vallès, que té més de 87.000 habitants. El primer tinent d’alcalde, Pep Berga, ha volgut respondre avui a Pentàgon el regidor d’Olot En comú, Xavier García, que la setmana passada en aquest mateix programa demanava a l’equip de Govern que contrastés les dades amb una estimació de l’Enquesta de Població Activa i no caiguessin en el cofoisme de les dades.

L’equip de Govern vol seguir treballant per garantir una millor qualitat dels llocs de treball i ajudar a les persones que fa temps que estan a l’atur. Segons va apuntar Olot En comú la setmana passada, prop d’un 40% de les persones que no troben feina a Olot ja ha esgotat el temps per rebre qualsevol tipus de subsidi. L’equip de Govern ha detectat que hi ha un grup de persones que, tot i seguir processos d’orientació laboral, tenen dificultats a l’hora de trobar i mantenir la feina. L’Àrea d’Ocupació ha encarregat un estudi per determinar les característiques del mercat de treball de la ciutat i dissenyar l’acompanyament especialitzat que necessiten aquest tipus de persones.

A banda de l’estudi, l’Ajuntament d’Olot ha decidit impulsar un projecte dirigit als col·lectius que tenen dificultats per trobar feina. El consistori s’ha presentat a la convocatòria de projectes innovadors del Servei d’Ocupació de Catalunya per crear una empresa amb impacte social, una prova pilot per proporcionar ocupació a entre 8 i 10 persones. El projecte començarà amb un estudi per trobar un nínxol de mercat a la ciutat. La diagnosi determinarà la tipologia i característiques de l’empresa que caldria posar en marxa. Durant les properes setmanes s’obrirà un concurs públic perquè empreses de l’àmbit social presentin les seves propostes. L’empresa que resulti guanyadora del concurs serà l’encarregada de protar a terme la prova pilot del projecte, d’acord amb els objectius marcats pel mateix.

Notícies relacionades:
– Olot En comú demana a l’equip de govern que no caigui en el cofoisme amb les dades d’atur i faci més esforços per revertir-les