L’Ajuntament d’Olot iniciarà les obres de reforma de la residència Sant Jaume al març i obrirà les ajudes al lloguer dels estudiants a tota la ciutat

Ho hem dit en portada. Les obres de reforma de la residència per a la gent gran Sant Jaume començaran al març. Ho va anunciar ahir el regidor de Benestar Social, Pep Berga, al programa Pentàgon, on també va fer un important anunci sobre la campanya d’ajudes al lloguer per als joves de fora de la comarca que estudien a la ciutat.

Després que a finals d’any l’Ajuntament d’Olot emprengués el projecte de reforma de la residència Sant Jaume per a la gent gran, ubicada a l’edifici de l’antic hospital, l’equip de Govern ha anunciat que les obres començaran al març. Ho ha confirmat el regidor de Benestar Social, Pep Berga, al programa Pentàgon d’Olot Televisió. Els treballs es realitzaran en tres fases fins al 2018. Amb la reforma, la residència mantindrà les places que ha tingut fins ara, 65. L’administració, però, introdueix una innovació en el dia a dia dels residents, i és que canviarà els espais comuns compartits per el que s’han anomenat unitats de convivència per a grups més reduïts. Les obres de reforma, que duraran dos anys, no afectaran l’estada dels usuaris, que podran seguir residint a l’edifici.

L’equip de Govern acaba de traspassar la responsabilitat de la regidoria d’Habitatge que tenia Pep Berga i l’ha posat en mans de Jordi Alcalde. La nova cartera combina bé amb la d’urbanisme, que ja tenia el jove regidor. Advocat de formació, la incorporació d’Alcalde pot contribuir positivament al desplegament jurídic que necessiten les noves lleis sobre habitatge aprovades pel Parlament de Catalunya. Berga deixa la regidoria amb un balanç positiu i conscient que s’hi continuarà relacionant com a regidor de Benestar Social i cap de l’Àrea d’Atenció a les Persones. Una de les iniciatives pendents que li ha deixat a Alcalde ha estat la convocatòria d’ajudes al lloguer d’estudiants, dissenyada en un primer moment perquè els joves visquessin al Nucli Antic. L’ajuda comporta l’aportació de 100 euros mensuals per a l’estudiant i un altre ajut perquè el propietari faci els arranjaments necessaris a l’habitatge. La iniciativa, però, ha tingut més demanda d’estudiants que oferta per part de propietaris del Nucli Antic. Berga i Alcalde ja han parlat de la solució. Obriran la convocatòria de tal manera que es pugui aplicar a qualsevol barri de la ciutat.

Alguns dels estudiants més beneficiats per la mesura seran aquells que provenen de l’Alt Empordà, majoritàriament de pobles petits de la comarca, per als quals les comunicacions viàries no els acaben d’apropar a Olot i prefereixen passar la setmana a la capital de la Garrotxa.

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot encarrega un estudi sobre les característiques del mercat de treball i se suma a una prova pilot per a la inserció laboral