La primera pel·lícula de la garrotxina Carla Simón competirà a la Berlinale del 2017

La primera pel·lícula de la directora garrotxina Carla Simón, ‘Estiu 1993’, és una de les setze que opten al premi al millor film de debut del festival internacional de cinema de la Berlinale. El premi d’aquest certamen alemany, que comença demà fins el 19 de febrer, està dotat amb 50.000 euros.

La 67a edició de la Berlinale, el Festival de Cinema de Berlín, tindrà representació garrotxina: es tracta de la pel·lícula ‘Estiu 1993’, que ha dirigit Carla Simón, de les Planes d’Hostoles. El film ha estat seleccionat per a participar al certamen com a millor òpera prima, una categoria on hi competiran 16 pel·lícules de directors novells. L’obra es basa en la infància de la mateixa Carla Simón, que va haver de deixar Barcelona per les Planes d’Hostoles arran de la mort de la seva mare.

‘Estiu 1993’ es va rodar l’agost passat, amb els actors David Verdaguer, Bruna Cusí, Etna Campillo i Laia Artigas. El rodatge va tenir lloc a les Planes d’Hostoles; de seguida el municipi s’hi va volcar, i el mateix alcalde Eduard Llorà anirà a Berlín per assistir a l’estrena de la pel·lícula.

L’òpera prima de Carla Simón opta d’aquesta manera a formar part del palmarès d’un dels festivals de cinema més prestigiosos del món, en una categoria que dóna 50.000 euros a la pel·lícula vencedora. El festival arrenca demà i s’acaba el 19 de febrer.

Notícies relacionades:
– La Garrotxa acull el rodatge de la pel·lícula ‘Estiu 1993’ que és el primer llargmetratge de la directora Carla Simón