El programa Joves per l’Ocupació comença amb 15 places cobertes i cinc més disponibles

Ja s’ha posat en marxa el Joves per l’Ocupació, el programa cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu que dóna formació i possibilitat d’ocupació a joves d’entre 16 i 24 anys, amb o sense el títol d’ESO, que actualment no estan estudiant ni treballant.

Els participants reben el  suport d’un orientador i en els 15 mesos que dura el programa poden treure’s l’ESO, a més d’obtenir una formació professionalitzadora en indústria agroalimentària o en manteniment d’instal·lacions, a més de realitzar pràctiques en empreses per tal de facilitar la seva inserció laboral. 15 joves ja han començat el programa i encara queden cinc places disponibles per poder-hi accedir. Els joves interessats es poden dirigir al Mas les Mates, al carrer Mestre  Falla 47 d’Olot o bé poden trucar al telèfon 972 26 78 12. Dels 20 joves que l’any passat van participar en aquest mateix programa,18 varen aconseguir un contracte laboral. Dels 16 joves que a l’anterior convocatòria no tenien l’ESO, tots varen aprovar alguna assignatura i 3 van aconseguir obtenir el graduat.

D’altra banda, l’Oficina de Turisme d’Olot ha recollit les dades d’ocupació turística corresponents al gener. Els allotjaments d’Olot s’han ocupat en un 43’2% de mitjana al mes passat, 6’4 punts més que al gener del 2016. Les dates amb major ocupació hotelera van ser el dilluns 9 i el dimarts 10 de gener amb un 64% i 67’5% respectivament. Aquestes dades, registrades en dies feiners, parlen positivament d’Olot com a destí turístic, també entre setmana, gràcies a les visites de grups organitzats de cicloturisme, activitats d’empreses o estades d’estudiants d’arquitectura.

Notícies relacionades:
– DinàmiG, l’Associació d’Hostalatge i Turisme Garrotxa organitzen la 2a jornada d’Ocupació en Xarxa, dedicada a l’hostaleria
– Olot tanca el desembre amb un 11% més d’ocupació als allotjaments i prop d’un 19% més d’atesos a l’Oficina de Turisme
– L’Oficina de Turisme d’Olot va atendre un 5’7% més de visitants el 2016

x