Tres voluntàries garrotxines a Grècia expliquen la seva experiència i la situació de les persones refugiades a la biblioteca de Sant Feliu de Pallerols

Tres voluntàries garrotxines a camps de Grècia van fer una xerrada ahir a la tarda a Sant Feliu de Pallerols, per explicar la seva experiència i per fer difusió de la situació que viuen actualment les persones refugiades. A la biblioteca del poble, van explicar el projecte del camp d’EKO, situat al nord del país, que està gestionat pels mateixos refugiats amb l’ajuda de persones voluntàries.

Clàudia Mallen, Carla Güell i Sílvia Pagès són tres joves de la Garrotxa que l’any passat van anar a Grècia a treballar com a voluntàries a camps de refugiats. Ahir van fer una xerrada sobre els camps, amb imatges i vídeos, a la Biblioteca de Sant Feliu de Pallerols.

Totes tres van anar a Eko, un camp de refugiats, prop de Salònica, que s’ha construït amb la col·laboració entre voluntaris i persones refugiades. A diferència de la majoria de camps, no és un camp militar i tampoc està gestionat pel govern grec. Les voluntàries, que s’han estat des de 3 setmanes fins a 4 mesos als camps, expliquen que és tant important anar a Grècia com fer-ne difusió a la comarca. “És també una manera de fer pressió política”, assegura Sílvia Pagès. Des que es van tancar les fronteres fa un any, 50.000 persones encara resten atrapades a Grècia i continuen esperant, en naus i instal·lacions abandonades, que Europa obri les seves portes.

Notícies relacionades:
– Olot es suma a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ recollint signatures a favor de l’acollida de refugiats
– El ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprova tres mocions a favor de la pagesia, l’acollida de refugiats i els afectats per les clàusules sòl i una contra els peatges a l’AP7