La Violinada d’Argelaguer celebra aquest cap de setmana la desena edició de la trobada d’instruments de corda fregada

Argelaguer es convertirà durant el cap de setmana en el punt de referència dels instruments de corda fregada: hi tindrà lloc la desena Violinada, que enguany tornarà a acollir diversos tallers i concerts al voltant dels instruments d’arquet. L’any passat hi van participar activament més de 150 persones.

La Violinada és un dels esdeveniments d’Argelaguer que contribueixen a definir la identitat del municipi. L’esdeveniment compleix enguany deu edicions, convertint-se de nou en un punt imprescindible per a tots aquells músics amants dels instruments de corda fregada. Aglutina ingredients suficients per esdevenir una trobada especial: per una banda, preveu la formació dels músics, a través de diversos tallers per aprendre a millorar la tècnica de cadascú independentment del seu nivell; entremig, ofereix concerts de grups amb una presència destacada de violins i violes. I per altra banda, permet que tothom, músic o no, gaudeixi d’una festa que té més en compte les intencions de passar-s’ho bé que de l’habilitat per tocar un instrument.

La Violinada arrencarà divendres, amb Jam Session i vetllada oberta a tothom; dissabte tindran lloc la majoria dels tallers, per acabar el dia amb un concert de la Panda de Verdiales de Baños del Carmen de Màlaga. I diumenge, la Violinada clou la trobada amb un ball a càrrec de Brunzit, on el grup garrotxí presentarà el seu darrer treball: INS. Per a conèixer més a fons el que ofereix de si la Violinada 2017, ho podeu consultar al seu web www.laviolinada.cat.

Notícies relacionades:
– Uns 150 aficionats a la corda fregada acudeixen a la novena Violinada d’Argelaguer per gaudir d’un cap de setmana de música popular
– Més de 150 persones participen a la vuitena edició de la Violinada d’Argelaguer