L’Ajuntament d’Olot busca finançament per dur a terme reparacions a l’Escola d’Art, valorades en més d’un milió d’euros

Les reparacions necessàries a l’Escola d’Art d’Olot tenen un cost d’entre un milió i un milió i mig d’euros. És el que determina l’Ajuntament després d’estudiar l’estudi encarregat sobre l’equipament. El consistori ha enviat la diagnosi a Ensenyament per veure si pot incloure’s en el previst per a manteniment dins els pressupostos de la Generalitat. L’Ajuntament cerca altres ens que hi vulguin col·laborar i està disposat a aportar-hi diners en concordància amb el finançament del Govern de Catalunya.

Després d’estudiar les reparacions que calen a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i validar-les per part dels tècnics municipals, l’Ajuntament d’Olot determina que fa falta entre un milió i un milió i mig d’euros per portar-les a terme. Les actuacions més importants tenen a veure amb la instal·lació elèctrica, els terres i els tancaments de l’edifici. Segons l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, no es tracta d’actuacions urgents, tot i que seria bo dur-les a terme abans no arribi la gran reforma que ha de dur els espais de l’escola d’Art a l’edifici de Can Sacrest, un projecte al qual l’equip de govern no ha renunciat.

L’Ajuntament d’Olot ha enviat la diagnosi al grup parlamentari de Junts pel Sí i al Departament d’Ensenyament. Des del Govern de Catalunya ja han comunicat que serà difícil destinar una partida concreta per a l’Escola d’Art als pressupostos del 2017. L’equip de govern municipal espera, tot i així, que sigui que sigui inclosa algun tipus de finançament dins l’apartat de manteniment. L’Ajuntament d’Olot està disposat a aportar-hi diners en consonància al que pugui aportar Ensenyament. Així ho ha expressat l’alcalde, que diu que seguirà buscant el finançament d’altres ens. A partir d’aquí, intentaran ordenar en el temps les reparacions segons la seva prioritat.

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament d’Olot ja compta amb l’estudi per fer reparacions puntuals a les actuals instal·lacions de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot
– L’alcalde d’Olot veu probable que la Diputació ajudi en el finançament de la nova Escola d’Art si s’hi concreta la inversió
– El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, afirma que “les institucions faran possible la reforma de l’Escola d’Art en els propers anys”