El president del Consorci de l’Alta Garrotxa es manté escèptic pel que fa a la possible aprovació del Pla Especial

Tècnics de la Generalitat i del Consorci de l’Alta Garrotxa tornen a treballar conjuntament per donar sortida al nou Pla Especial de l’espai d’interès natural garrotxí, després que el Govern català demanés una comissió tècnica per actualitzar-lo. Ho ha anunciat el president del consorci al programa ‘L’Alcalde Respon‘. Santi Reixach, tot i així, es manté escèptic i no creurà en l’aprovació el pla fins que no ho vegi.

Fa dues dècades que es parla del nou Pla Especial de l’Alta Garrotxa i més de set que no es dóna sortida a la seva aprovació definitiva. Després que diversos governs l’hagin tret i tornat a guardar al calaix, el Govern de la Generalitat ha demanat la creació d’una comissió tècnica que actualitzi el fet fins ara. Al programa l’Alcalde Respon d’Olot Televisió, el batlle de la Vall de Bianya i president del Consorci de l’Alta Garrotxa, Santi Reixach, assegura que els tècnics comarcals ja revien conjuntament amb els tècnics del Govern Català la feina feta fins ara. El president del consorci de l’Alta Garrotxa espera l’aprovació del nou Pla Especial al més aviat possible, tot i que ha assegurat que es manté escèptic al respecte i que no ho creurà fins que no ho vegi fet.

Com alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach ha anunciat al programa L’Alcalde Respon que tècnics municipals i de Telefònica treballen en dotar de plena cobertura la Vall del Bac i els túnels del Capsacosta. El Batlle també ha informat que la línia troncal de fibra òptica comarcal ja ha arribat a L’Hostalnou. L’Ajuntament estudia ara la manera de fer-la arribar als diferents nuclis del municipi.

Notícies relacionades: 
– El Consorci de l’Alta Garrotxa renova el seu conveni amb el departament de Territori i Sostenibilitat
– El Consorci de l’Alta Garrotxa està realitzant un estudi per valorar l’impacte mediambiental del barranquisme
– El Consorci de l’Alta Garrotxa ha finalitzat la segona fase de conservació del camí de Sant Aniol