Mor Ramon Planes, autor del cartell de Carnaval d’Olot 2017, poques hores després de presentar-lo al Casal Marià

La presentació del Carnaval d’Olot 2017 s’ha vist estroncada aquest matí, quan de manera sobtada ha mort Ramon Planes, l’autor del cartell de Carnestoltes d’Olot d’enguany. Planes s’ha aixecat normalment aquest matí i, després d’esmorzar, hauria patit un infart que no ha pogut superar. Segons ha pogut saber Olot Televisió ja havia patit problemes coronaris anteriorment, però que havia superat satisfactòriament.

Ramon Planes ha participat en els actes de presentació del Carnaval d’Olot, que s’han celebrat aquest dissabte. Al vespre va estar present a la descoberta del cartell, que es va fer al Casal Marià davant dels representants de les colles locals i comarcals. A la fotografia se’l pot veure amb el Rei i la Reina d’aquest any. Més tard també va estar present al sopar de colles que organitza la penya Els Titots.
Ramon Planes

Nota de condol del CIT d’Olot
El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot ha enviat una nota de condol aquest diumenge a la tarda on expressa el condol per la mort de Ramon Planes. La nota, signada pel president de l’entitat, Josep Andrés, expressa “el condol a la família i amics així com a les persones de l’entorn artístic.” A la carta feta arribar als mitjans de comunicació també s’expressa la consternació “per aquesta pèrdua, que s’ha produït poques hores després de la presentació en públic de l’orbra de l’artista davant de centenars de persones.”.
Nota condol CIT

Ramon Planes i Serra (Lleida, 1953) vivia a Olot des del 1976, any que va escollir com a destí de treball l’Escola Malagrida. Quan va arribar tenia 23 anys, i havia acabat la carrera de magisteri amb el número u de la seva promoció, cosa que volia dir, segons la normativa d’aquell moment, tenir plaça directa en un centre d’ensenyament. El seu interès per obtenir una plaça a Olot, on assegura que no havia estat mai, era pel fet de poder-se matricular a l’Escola de Belles Arts, ja que li interessava ampliar els coneixements artístics. Tot i que havia tingut una primera formació artística a la seva població nadiua, volia eixamplar horitzons i aprofundir tant els aspectes teòrics de l’art com els tècnics i així ho va fer en terres garrotxines. El realisme abstracte era la corrent artística en que s’emmarcava.
Planes va participar al sopar de colles de Carnaval que organitza la penya Els Titots, compartint taula amb menbres del CIT d’Olot. En declaracions a Olot Televisió el president de l’entitat, Josep Andrés, ha explicat que tant ell com la junta “ens sentim consternats per aquest fet”.