La presentació del Carnaval d’Olot 2017 corona els nous reis del Carnestoltes de la colla Els Alots

El Casal Marià va acollir dissabte la presentació del Carnaval d’Olot 2017. Els nous reis del Carnestoltes de la colla Els Alots, que enguany celebra 25 anys, van agafar el relleu dels antics. L’alegria de la presentació i del Sopar de Colles, però, s’ha vist estroncada aquest matí quan s’ha conegut que l’autor del cartell Ramon Planes, ha mort sobtadament d’un infart.

Amb ritme i encarnant a un parell de dimonis, així van entrar al Casal Marià els reis del Carnaval d’Olot 2017. La reina és Mònica Paz, Presidenta dels Alots, Emperadriu dels postres, reina de la col·laboració, princesa del càmping, reina de les vetlladores i marquesa de Castellroc i Amant dels animals. I el rei, David Muñoz , també de la colla Els Alots Rei del Volant, Amant del Vintage, Integrant dels Buscafites, Mariscal del Fairy, Príncep de les Caravanes i Marquès de les Fonts.

Els antics reis van coronar els nous nostàlgics per abandonar el seu càrrec. Els reis d’enguany de la colla Els Alots que aquest any celebren els seus 25 anys, van llegir els 10 manaments i també van fer el Pregó del Carnestoltes. El president del CIT, va parlar de les novetats del Carnaval d’enguany, de la programació i va lloar el model de Carnestoltes de la ciutat. El Carnaval olotí es celebrarà el 3 i el 4 de març. La Gran Rua de Carnaval serà dissabte a partir de les 5 des de l’Avinguda Santa Coloma fins a la plaça Clarà, i al vespre el Sopar Popular de Productes de la Garrotxa que de manera anticipada costa 8 euros, un dels quals anirà destinat a la Fundació Oncolliga. Aquest any si que l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, es va posar la bata de Carnaval, concretament la de la penya S’tokats.

L’alegria que es desprenia a la presentació i al Sopar de Colles s’ha vist però estroncada aquest matí, quan l’autor del cartell, Ramon Planes ha mort d’un infart, poques hores després de presentar-lo al Casal Marià. Una malaurada notícia que ha consternat l’organització del Carnaval d’Olot.

Notícies relacionades:
– Mor Ramon Planes, autor del cartell de Carnaval d’Olot 2017, poques hores després de presentar-lo al Casal Marià
– La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit de la Roca i els Emmaskarats s’emporten els primers premis del Carnaval d’Olot 2016