Prop de 500 persones de les colles de carnaval locals i comarcals participen al sopar de la penya Els Titots

Les colles locals i comarcals que participaran a la gran rua del Carnaval d’Olot ha presentat aquest dissabte a la nit les disfresses amb les que desfilaran el proper 4 de març. Ho han fet en el marc del tradicional sopar de colles que organitza la penya Els Titots. Una trobada que s’ha convertit en una cita indispensable perquè dóna el tret de sortida a la celebració de la festa pagana a la Garrotxa. Enguany el sopar ha reunit més persones que mai, gairebé 500, el que demostra la vitalitat del Carnaval a la Garrotxa. El sopar ha estat presidit pel Rei i la Reina 2017, David Muñoz i Mònica Paz, de la colla Els Alots, que amb 25 anys de trajectòria és una de les més antigues de la comarca.

El moment àlgid ha arribat després de sopar, quan es fa la tradicional desfilada de disfresses. És un moment molt esperat perquè és la presentació oficial dels vestits que portaran a les rues d’aquest any. Al ritme de la música han desfilat Els Titots, que enguany aniran d”Embruix volcànic’. Els han continuat la penya S’tokats amb la proposta ‘Esquimals perduts per comarques gironines’; els Marrinxos, amb ‘La casa de barrets’. Just en aquest moment la desfilada s’ha aturat per uns minuts i un dels ‘marrinxos’, en Manel Arias, ha estat cridat a l’escenari per beneir el sopar, alçar la copa i brindar tots plegats. Tot seguit han desfilat els Almogàvers garrotxins, amb la disfressa que han titulat ‘Màfia almogàver’; la penya Carnavàlia de la Garrotxa, amb ‘Egipnàlia’; els Marxosos de Santa Pau, amb ‘Al compàs de la música’, la Santjoanenca, amb ‘Anem a la fira’; els Enmaskarats, amb ‘Un somni africà’; els Gínjols d’en Bas, amb ‘Un carnaval de llegenda’; les Tremendes de la Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa, amb ‘Més que pedres, precioses!’; els Alots, amb ‘Elegant cigne vola cap els Alots’ i, finalment, la Carnavalesca, amb ‘París’. Enguany també ha participat el sopar la penya La Tostarrada, de Palafrugell, que fa 28 anys que es desplaça a Olot per viure el Carnaval.

sopar colles carnaval