Alguns alcaldes de la Garrotxa es pronuncien a favor de la instal·lació de càmeres de videovigilància a les vies d’accés a la comarca

Tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Municipal d’Olot constaten que molts dels delictes perpetrats a la Garrotxa els porten a terme persones procedents de fora de la comarca. És el cas d’alguns tipus sofisticats de robatoris o aquells que poden arribar a fer ús de la violència. També algunes estafes. La del canvi, sobre la qual va alertar fa uns dies la Policia Municipal d’Olot, la duien a terme un grup de persones procedents de fora de la comarca que visitaven Olot alguns dilluns de mercat. Per evitar aquests tipus de delictes, el Consell Comarcal promou un projecte d’instal·lació de càmeres de videovigilància a les entrades de la Garrotxa. Alguns alcaldes ja s’hi han mostrat a favor.

El Consell Comarcal considera que la instal·lació de càmeres de videovigilància a les vies d’accés de la Garrotxa contribuiria a millorar la seguretat dels seus municipis. La mesura necessita la col·laboració dels diferents Ajuntaments. És per això que la corporació es troba en converses amb els diferents batlles per recollir les seves impressions. L’equip de Govern de la Vall de Bianya, l’entrada nord-oest a la comarca, ho veu clar i ja ha reservat una partida per contribuir-hi en els pressupostos del 2017.

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles és un dels consistoris més favorables a la mesura. El municipi ha patit episodis de robatoris perpetrats per delinqüents procedents de fora de la comarca. L’alcalde espera que el projecte es pugui dur amb un abast comarcal. En cas que no es formalitzi, estudiaria la manera de portar-ho a terme amb la col·laboració dels ajuntaments de l’entorn.

Olot es troba enmig de l’execució del seu propi projecte de videovigilància. Dijous la Junta de Govern Local aprovava contractar el servei de manteniment del sistema de videovigilància a la via pública corresponent al 2017. Això són les càmeres amb lectors de matrícules que es troben a les entrades d’Olot. Més enllà del projecte olotí, l’alcalde de la capital de la Garrotxa assegura que col·laborarà amb la comarca amb el que faci falta. El Consell es troba en converses amb els alcaldes de la Garrotxa per formalitzar un projecte d’àmbit comarcal. La intenció és presentar-lo a la ciutadania un cop hagin recollit les impressions dels batlles i puguin concretar el projecte respecte quantes càmeres es poden instal·lar i en quins llocs.

Notícies relacionades:
– Detectats diversos robatoris a l’interior de vehicles al centre d’Olot
– La Policia Municipal d’Olot alerta que algunes persones estan cometent l’estafa del canvi a la ciutat