El Departament de Territori realitzarà inspeccions ambientals en 10 empreses de la Garrotxa i al dipòsit controlat de residus aquest 2017

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha informat que aquest any inspeccionarà més de 680 empreses amb una incidència ambiental potencialment elevada. A la Garrotxa es faran 11 d’aquestes inspeccions.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat inspeccionarà durant el 2017 11 empreses de la Garrotxa per la seva incidència potencialment elevada en l’ambient del seu entorn. Concretament, el departament inspeccionarà sis empreses amb activitats industrials o energètiques i quatre explotacions ramaderes, a més del dipòsit controlat de residus. El pla de la conselleria segueix la Recomanació del Parlament Europeu sobre criteris mínims d’inspeccions ambientals, després d’avaluar criteris com les emissions de l’activitat o la sensibilitat del medi local on es troben. Les inspeccions realitzades a la Garrotxa són una petita part de les més de 680 que es faran a tot Catalunya. També es realitzaran inspeccions no programades per verificar el cessament d’activitats, investigar denúncies o accidents, a més de comprovar la correcció d’incompliments detectats a les inspeccions programades. El nou pla d’inspecció que el departament inicia ara i fins al 2019 pren consideració de l’experiència assolida durant l’anterior pla. L’anterior pla d’inspecció va realitzar un total de 1.700 inspeccions ambientals a tot Catalunya entre el 2014 i el 2016.

Notícies relacionades:
– El president del Consorci de l’Alta Garrotxa es manté escèptic pel que fa a la possible aprovació del Pla Especial
– El Departament de Territori i Sostenibilitat adjudica la redacció de projectes per a la millora de 8 estacions d’autobús de Catalunya, entre elles, la d’Olot

x