La Generalitat invertirà quasi 10 milions d’euros en la millora de la seguretat al tram de la C-66 entre Cornellà del Terri i Sant Ferriol

La Generalitat invertirà, en aquests propers 2 anys, gairebé 10 milions d’euros en el tram de la carretera C-66 entre Cornellà del Terri i Sant Ferriol. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat a conèixer el projecte que divendres passat va presentar als alcaldes del Pla de l’Estany i que contempla dues actuacions per a millorar la seguretat viària, la fluïdesa del trànsit i l’accessibilitat a la C-66.

En concret, s’actuarà als trams Cornellà de Terri – Serinyà i Serinyà – Sant Ferriol, que sumen prop de 14 quilòmetres. Al llarg de la propera primavera es licitaran les obres del tram de 5,4 quilòmetres entre Serinyà i Sant Ferriol, que tenen un pressupost estimat és de 3,2 milions d’euros. L’actuació prevista se centrarà en la millora de la disposició de carrils i el reforç de la separació dels sentits de la circulació. Es preveu la remodelació de les interseccions i accessos existents i la construcció de diverses rotondes per millorar la canalització i la seguretat del trànsit. Finalment, es renovarà el paviment i es revisaran la senyalització i les barreres de seguretat. La segona fase del projecte, amb un cost d’uns 6,5 milions d’euros, afectarà el tram Cornellà de Terri – Serinyà, de 8,5 quilòmetres. En aquest tram, la principal millora que es vol introduir és la implantació d’un tercer carril i d’un separador físic central per afavorir la seguretat viària. Així mateix, es preveu perllongar els carrils d’acceleració i desacceleració, alhora que millorar altres elements funcionals com el ferm, la senyalització i les barreres de seguretat. Es calcula que l’obra no es licitarà fins el 2018.
Des del Departament, han indicat que totes aquestes solucions constructives seran compatibles amb un futur desdoblament. La carretera C-66 és el corredor principal del Pla de l’Estany, creua la comarca de sud a nord i forma part de la xarxa bàsica primària. A l’entorn de Serinyà, té un trànsit de més de 13.000 vehicles diaris.

x