La Vall d’en Bas acollirà la Jornada del Gremi de Jardineria de Catalunya, que per primer cop la celebra fora de les comarques barcelonines

Per primera vegada la Jornada del Gremi de Jardineria de Catalunya tindrà lloc fora de la demarcació de Barcelona. En concret, aquesta Jornada de formació i l’assemblea del Gremi tindrà lloc a la Vall d’en Bas el proper 21 de febrer. Enguany l’entitat ha preparat diverses activitats que es centren en l’aplicació en el món de la jardineria de criteris sostenibles.

La Jornada del Gremi de Jardineria de Catalunya i la seva assemblea es celebrarà, per primera vegada, fora de les comarques barcelonines. El proper 21 de febrer les activitats de l’entitat tindran lloc a la Vall d’en Bas, que es converteix en la primera ubicació fora de Barcelona que acull un esdeveniment d’aquestes característiques.

La Jornada es desenvoluparà entre l’Auditori de Can Trona i els jardins de l’Hotel Vall de Bas, amb un programa que girarà al voltant de l’aplicació de criteris de respecte mediambiental en el món de la jardineria. Així, la Jornada comptarà amb temes com les novetats en la gespa de baix manteniment, a càrrec de Josep Cirera; els treballs en els massissos florals, posats sobre la taula a través de l’experiència de Christian Amiel, director tècnic del servei de jardineria de la ciutat d’Albí, a França; o els avantatges que les cobertes vegetals aporten als habitatges, explicats per Andreu Massoni. La Jornada acabarà amb l’Assemblea del Gremi de Jardineria. Les activitats són obertes a qualsevol professional del món de la jardineria, reservant només l’Assemblea pels associats al Gremi.

Durant la diada, també es posarà de relleu la campanya contra l’intrusisme que ha engegat el Gremi, que pateix els efectes dels treballs d’amateurs en el seu àmbit laboral, tant en l’aspecte fiscal com en les conseqüències de les males praxis.

Notícies relacionades:
– El meteoròleg Roger Solé parla de la meteorologia de muntanya a Can Trona davant d’una seixantena de persones
– El centre de Can Trona de la Vall d’en Bas celebra el mes del cinema