L’Institut la Garrotxa demana poder impartir un nou cicle formatiu de grau superior sobre Paisatgisme i Medi Rural

L’Institut la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot han demanat al Departament d’Ensenyament poder impartir un nou cicle formatiu de grau superior sobre Paisatgisme i Medi Rural. Seria el primer grau d’aquestes característiques que hi hauria a la demarcació de Girona. Tots els agents del sector implicats en el territori gironí donen suport a la petició.

En aquests moments l’Institut la Garrotxa acull cinc cicles formatius de grau superior, però cap d’aquests dóna continuïtat als cicles de grau mitjà de Jardineria i Floristeria i Producció Agropecuària. És per aquest motiu que el centre educatiu i l’Ajuntament d’Olot han demanat al Departament d’Ensenyament poder impartir el cicle superior de Paisatgisme i Medi Rural. Es tracta d’uns estudis que contenen aspectes relacionats amb la qualitat i la protecció ambiental, en sintonia amb la producció agroecològica i sostenible. Els agents territorials relacionats tant amb el món educatiu com amb l’àmbit de l’agricultura, la ramaderia i la jardineria són favorables a la creació d’aquest nou cicle a l’Institut la Garrotxa, que té demanda entre els mateixos alumnes.

La voluntat és poder impartir el cicle a partir del setembre d’aquest mateix any, però encara no hi ha una resposta ferma del Departament d’Ensenyament, que amb anterioritat havia manifestat una posició contrària a la creació de nous cicles d’aquest ram als ja existents. Tot i això, si l’Institut la Garrotxa impartís aquests estudis serien els primers que es farien a la Demarcació de Girona d’aquest àmbit en cicle formatiu superior.

Notícies relacionades:
L’alumna de l’Institut la Garrotxa Maria Pulido guanya el campionat català CATSKILLS de Tecnologia de la moda
– La Desfilada de Moda de l’Institut la Garrotxa va atraure dissabte més d’un miler d’assistents a Sant Joan les Fonts

x