Roben el coure de quatre instal·lacions esportives de la Garrotxa en un sol mes

Els robatoris de coure del cablejat elèctric als camps de futbol d’Argelaguer i Sant Jaume de Llierca han estat els últims d’una sèrie de furts i robatoris amb força que els lladres han comès en instal·lacions esportives de la Garrotxa en les últimes quatre setmanes, juntament amb Montagut i Besalú. Tots els ajuntaments han denunciat els fets. El cost dels danys oscil·la entre els 2.000 i els 3.200 euros. La investigació es manté oberta. De moment no hi ha detinguts.

Aquest matí, l’alcalde d’Argelaguer explicava a Olot Televisió els danys ocasionats pel robatori que va tenir lloc la nit de dimecres a dijous. Els lladres van entrar al camp forçant la tanca. Es van endur el coure del cablejat elèctric de les noves instal·lacions de llum. No van poder-se endur, en canvi, el cablejat de la instal·lació antiga, que és soterrada. Tot i així, van deixar inutilitzada gran part de la instal·lació elèctrica del camp.

Sant Jaume de Llierca també intueix que els lladres haurien actuat la nit de dimecres a dijous. Després de la trucada de l’alcalde d’Argelaguer, van adonar-se que els lladres s’havien emportat uns 200 metres de mànega. Calculen que el cost de la reparació estarà entre els 2.000 i els 3.000 euros. Tots dos ajuntaments han decidit denunciar els fets, com també ho han fet els consistoris de Montagut i Besalú. A Montagut, La nit del 19 al 20 de gener també van robar 200 metres de cable de la pista poliesportiva. Calculen que el cost de la reparació superarà els 3.200 euros. A Besalú els van robar la passada nit de diumenge a dilluns. La reparació també rondarà els 3.000 euros. L’alcalde d’Argelaguer sospita que els lladres provenen de fora de la comarca i demana als alcaldes que apostin per una instal·lació de càmeres de videovigilància a nivell comarcal.

Les conseqüències del robatori al camp d’Argelaguer és important ja que molts equips de la Garrotxa l’utilitzen per jugar o entrenar. Ahir, l’Ajuntament del municipi va haver de denegar la sol·licitud de la Unió Esportiva Olot per entrenar a les instal·lacions perquè el camp encara no disposava de llum. La ràpida reparació d’una empresa contractada per l’Ajuntament ja ha restablert parcialment la il·luminació al camp i l’equip d’Argelaguer podrà entrenar-hi aquest vespre. El Santa Pau havia demanat poder-hi jugar demà a la tarda perquè el seu camp es trobava en males condicions. El club ha hagut d’avançar l’horari del partit. També avançarà l’hora del partit el Montagut, que aquests dies instal·la la gespa artificial al seu camp. Jugarà diumenge abans del previst inicialment.

Notícies relacionades:
– Roben 40 metres de fil de coure del Pessebre Vivent de Santa Pau
– El Mossos d’Esquadra desarticulen un grup de lladres que van dur a terme una quinzena de robatoris de coure a les comarques gironines
– Els lladres de coure tornen a actuar a les línies telefòniques d’Argelaguer i Sant Jaume de Llierca