L’ANC assegura que els funcionaris no cometran cap delicte si executen les ordres del Govern i del Parlament de Catalunya

Josep Antolí coordinador de la sectorial de l’Administració Pública de l’ANC va ser a Olot dissabte en un acte organitzat per Estelada 2014.  El ponent va tractar les conseqüències penals que podrien afectar als funcionaris durant el procés independentista.

L’informe jurídic de l’ANC sobre les conseqüències del procés independentista afirma que els funcionaris no cometran cap delicte si executen les ordres del Govern i del Parlament de Catalunya.  L’ANC adverteix que la no existència de delictes no vol dir que els òrgans de l’Estat no puguin incoar diligències prèvies penals per pressionar i intentar generar dubtes o por entre els treballadors públics. Tot i així, Antolí afirma que, analitzant el Codi Penal, no se’ls pot acusar.

La sala d’actes de l’Hospici va acollir la conferència de Josep Antolí de l’ANC que va tractar  un tema que pot generar preocupació entre els funcionaris de Catalunya: les conseqüències penals que es poden derivar cap aquest col·lectiu en el marc del procés cap a la independència. Antolí, acompanyat del coordinador local de l’ANC, Josep Ferrés, va explicar que si el govern català i l’espanyol segueixen la llei, els funcionaris poden estar tranquils. Josep Antolí també va afegir que desmuntar una autonomia és inconstitucional, ja que la pròpia Constitució garanteix el dret a l’autonomia. Des de l’ANC estan convençuts que el govern espanyol no podrà impedir el referèndum, i que aquest es celebrarà.

Notícies relacionades:
– Estelada 2014 programa les cinc conferències que se succeiran fins al mes de maig

x