ERC Olot presentarà una moció al ple per aplicar una taxa a les empreses subministradores de serveis bàsics

Esquerra Republicana d’Olot presentarà aquest dijous una moció al ple perquè s’apliqui una taxa a les empreses elèctriques i subministradores de serveis bàsics. Aquesta taxa que permet la llei, no s’aplica a molts ajuntaments i el grup municipal pensa que el consistori olotí s’ho hauria de plantejar.

Al ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous Esquerra demanarà que s’aprovi l’ordenança fiscal sobre l’ús privatiu o aprofitament especial del domini públic que fan les empreses que compten amb instal·lacions de transport d’energia elèctrica, gas, aigua o hidrocarburs. Aquelles companyies que transcorren pel terme municipal i no presten directament serveis de subministraments bàsics a la ciutat. Esquerra proposa que s’encarregui un informe econòmic per concretar-ne la regulació i el càlcul, i que els ingressos obtinguts de l’aplicació d’aquesta taxa es destinin a polítiques contra la pobresa energètica.

Notícies relacionades:
– La 2a edició del cicle de conferències ‘Fòrum Nou País’ d’ERC Olot arrenca dissabte a les 7 de la tarda amb Xavier Marcet

x