Comença la 27a edició de l’Aula Permanent de Formació Agropecuària de l’Institut la Garrotxa

L’Institut la Garrotxa ha iniciat avui la 27a edició de l’Aula Permanent de Formació Agropecuària. Aquestes jornades, que acabaran divendres, debaten el futur del sector mitjançant diverses conferències agrupades en sis temàtiques concretes. Avui, el protagonisme s’ha centrat en l’emprenedoria dels joves en l’àmbit rural i les novetats de sanitat vegetal en jardineria.

Josep Xifra era un enginyer agrícola que en un viatge a Dinamarca va observar que els seus centres educatius es reunien amb ramaders i pagesos danesos per tal de renovar els coneixements dels actors del sector primari, i afavorir l’entrada de nous treballadors. Xifra va importar aquest model a l’Institut la Garrotxa, on des de fa 27 anys hi té lloc l’Aula Permanent de Formació Agropecuària, unes jornades que han arrencat avui, amb la particularitat que estan obertes tant a alumnes com a treballadors de l’àmbit. Les jornades d’aquest 2017 es composen de diverses conferències agrupades en sis temàtiques concretes: les novetats de sanitat vegetal en jardineria, les alternatives de conreus, les gespes esportives, la producció de llet ecològica, el maneig i manteniment de maquinària de jardineria i un fòrum de joves emprenedors en el món rural. L’Aula Permanent de Formació Agropecuària de l’Institut la Garrotxa durarà fins el proper divendres.

Notícies relacionades:
– L’Institut la Garrotxa demana poder impartir un nou cicle formatiu de grau superior sobre Paisatgisme i Medi Rural
L’alumna de l’Institut la Garrotxa Maria Pulido guanya el campionat català CATSKILLS de Tecnologia de la moda
– La Desfilada de Moda de l’Institut la Garrotxa va atraure dissabte més d’un miler d’assistents a Sant Joan les Fonts